Mocniejsze auto do 13 000 zł

26 Kwi 2010, 16:47

Witam, czy moglibyście mi poradzić jakie auto kupić ? Interesuje mnie auto, tak jak już podałem w temacie, do ok. 13000zl, chciałbym mieć dość dynamiczne auto, o mocy silnika, który dawałby frajdę z jazdy. Oczywiście zarówno chciałbym żeby nie było dość awaryjne i nie paliło kolosalnie dużo (choć jestem oswojony z myślą ze możne palić powyżej 10l).
Sam się zastanawiałem nad Mitsubishi Eclipse II generacji, ale nie jestem pewien. Czekam na Wasze opinie i odpowiedzi na moja prośbę. Z góry serdecznie dziękuję. :grin:
mati013
Nowicjusz

Miejscowość: poznan

26 Kwi 2010, 18:25

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Myślę, że powinny Cię zadowolić :D
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

26 Kwi 2010, 21:01

jeśli cie nie przeraża spalanie 15 litrów LPG to ja ci polece golfa III syncro 2,9V6 :wink:
uwierz mi to autko potrafi wiele :) to tej kwoty kupisz jakiś nawet zadbany egzemplarz :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

27 Kwi 2010, 01:36

Chyba miałeś na mysli Golfa III 2.8 VR6... Bardzo mocny silnik jak na tą bude, wielu twierdzi, że za mocny. Co by nie było szaleć tym można i to nieźle. Spalanie duże jest i to bardzo. A może Honde Prelude? Jak już Hyundai Coupe się pojawił w propozycjach to nie sposób zapomnieć o Toyocie Celice :)
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock

27 Kwi 2010, 07:16

Żeby mieć frajde z jazdy wystarczy z silnikiem 2.0 ewentualnie 2.2, a w benzynie to 2.0 wystarczy.

Padły propozycje golfa syncro 2,9V(R)6 oraz 2.8 VR6 ja osobiście odradził bym kupno aua z takimi jednostkami 2.9VR6 ma jedynie 190koni jak na tą pojemność silnika to tych koni jest ciut za mało, spalanie w benzynie do 15 l.
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

27 Kwi 2010, 07:36

Może spodoba ci się 406 coupe [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
albo Saab 2.0T [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
luck112
Początkujący

Miejscowość: Wręczyca Wielka
Prawo jazdy: 10 02 2013
Auto: Renault Scenic III
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Drogo, szybko i luksusowo - zestawienie wyjątkowych coupe!
    Tendencje wzrostowe w segmencie samochodów premium są mocno widoczne na rynku polskim od dobrych kilku lat. Sprzedaż rośnie systematycznie, dzięki czemu według danych pochodzących z raportu PZPM, w roku 2015 auta luksusowe ...
    Jak działają aukcje samochodów poleasingowych?
    Kupno samochodu jest zawsze niemałym wyzwaniem. I dotyczy to zarówno małych oraz średnich przedsiębiorców, jak i osób prywatnych. Spora część używanych samochodów sprzedawana jest przez handlarzy, ...

27 Kwi 2010, 16:56

narazie jestem najblizszy 3 opcjom - Honda Prelude, Mitsubcishi Eclipse, albo Audi A3 1.8t. Co sadzicie o nich?
mati013
Nowicjusz

Miejscowość: poznan