Van 7 osobowy do 45000 zł

24 Kwi 2010, 21:59

Samochód musi być dynamiczny, oczywiście nie oczekuję od niego nie wiem jakich osiągów ale żeby dobrze przyśpieszał. Musi być mało awaryjny i mieć dużą przestrzeń. Interesują mnie wyłącznie oszczędne diesle nie większe niż 2.0. Oczekuję dobrze wyposażonego auta min 7 airbagów itp.
przemko221
Nowicjusz

Miejscowość: luban

24 Kwi 2010, 22:25

VW Sahran ;)
Albo SEAT Alhambra :smile:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

25 Kwi 2010, 08:43

Daro20VT napisał(a):VW Sahran ;)
Albo SEAT Alhambra :smile:

Sharan raczej odpada bo vw mnie nie interesują .
Chciałem bardziej cytrynkę c4 picasso grand ale nie wiem o niej zbyt wiele
przemko221
Nowicjusz

25 Kwi 2010, 08:50

Z tych samochodów 7 miejscowych to raczej musi być jakiś amerykaniec, bo w tych europejskich to raczej te 6 i 7 miejsce jest symboliczne, przerabiałem to w oplu zafirze.
Jacek
jaceknie
Początkujący

Miejscowość: Nowy Dwór Maz.

25 Kwi 2010, 10:04

jaceknie napisał(a):Z tych samochodów 7 miejscowych to raczej musi być jakiś amerykaniec, bo w tych europejskich to raczej te 6 i 7 miejsce jest symboliczne, przerabiałem to w oplu zafirze.

Mi właśnie chodzi o taki samochód bo na tych ostatnich fotelach będą siedzieć dzieci. Wiesz może jak spisuje się citroen c4 picasso ze skrzynią mcp
przemko221
Nowicjusz

25 Kwi 2010, 10:04

C4 Grand Picasso
Mazda 5
Renault Grand Scenic
Honda FRV(6 os)
W tej cenie mozna dostac cos niezajechanego, z tym ze miejcem dla 5 i wiecej pasazerow moze byc ciezko
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 8.0 WR16 64v4T - Volkswagen
    Na koniec zostawiliśmy coś naprawdę dużego kalibru. To silnik napędzający jedno z najszybszych aut drogowych w historii. Motor Bugatti Chirona to jedyny silnik W16 na świecie, który wszedł do seryjnej produkcji. Ma ...

25 Kwi 2010, 12:08

Zobacz takie cos;
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

25 Kwi 2010, 12:30

Ja bym CI polecił Alhambre. TO jest to samo co Sharan, a wychodzi taniej. Ceny są dosyć okazyjne. W wojadżera (przepraszam nie wiem dokładnie jak się to pisze :) bym się nie pchał bo jak coś padnie to trzeba się liczyć z dużymi kosztami. Pozatym w Alhambrze/Shranie jest lepsze wykonanie niż w wojadżerze. KIedy ostatnio byłem nad morzem w 4 osoby z pełnym bagarzem przy średniej prędkości 130km/h-140km/h spalanie wynoisło 10 litrów.W alambrze posiadarz także pełno wymiarowe siedzenia.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

27 Kwi 2010, 12:19

JerzyB333 napisał(a):C4 Grand Picasso
Mazda 5
Renault Grand Scenic
Honda FRV(6 os)
W tej cenie mozna dostac cos niezajechanego, z tym ze miejcem dla 5 i wiecej pasazerow moze byc ciezko

Zastanawiam się właśnie nad mazdą 5 a c4 grand picasso i nie wiem co wybrać
przemko221
Nowicjusz

27 Kwi 2010, 15:11

Hmmm to moge Ci pomoc
co prawda nie mam mazdy 5 ale od kilku dni mam 6tke z 2007/8 2,0 diesel i jestem tym autem mile zaskoczony- swietne zawieszenie i dynamika, swietne audio i niezle materialy. Naprawde mile autka
C4 Picasso tez jest fajne- ale automat moze sprawiac pewne klopoty. Godna polecenia wersja: 2,0 Diesel(slabsze sa zwyczajnie za male) z man skrzynia
plusy mazdy:
- drzwi boczne przesuwane
- lepsze zawieszenie
plusy cytrynki:
- komfort
- lepsze materialy we wnetrzu
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

27 Kwi 2010, 15:35

Mazda 5 jako 7 osobowy van - chyba tylko kompletny idiota wpadnie na taki pomysl
Chlopie nie kompromituj sie tu glupowatymi pytaniami tylko udaj sie do salonow/komisow i sprawdz w jakim stopniu nadaja sie poszczegolne interesujace cie modele do przewozu 7 osob .Takie to trudne bylo do wymyslenia?A pozniej jak juz znajdziesz cos odpowiadajacego to dopiero zadawaj pytania.
Ten narod jest caly taki rozgarniety slabo?
dark13
Początkujący

Miejscowość: szczecin

27 Kwi 2010, 18:25

dark13 napisał(a):Mazda 5 jako 7 osobowy van - chyba tylko kompletny idiota wpadnie na taki pomysl
Chlopie nie kompromituj sie tu glupowatymi pytaniami tylko udaj sie do salonow/komisow i sprawdz w jakim stopniu nadaja sie poszczegolne interesujace cie modele do przewozu 7 osob .Takie to trudne bylo do wymyslenia?A pozniej jak juz znajdziesz cos odpowiadajacego to dopiero zadawaj pytania.
Ten narod jest caly taki rozgarniety slabo?

Posłuchaj. Jak bys przeczytał to byś wiedział, że na tych ostatnich siedzeniach będą jeździć małe dzieci a przez większy czas będą złożone powiększając tym samym bagaznik.
przemko221
Nowicjusz