REKLAMA
Witam,
Potrzebuję zmiany auta z obecnego Renault Megane III hatch, 1.6 110KM.
Auto będę głównie użytkował po mieście, a weekendy trasa. Mam 195cm wzrostu, mieszczę się w Megance ale w trasie jest mi niewygodnie. Szukam czegoś większego ale bez przesady, w mieście nie sprawdza mi się długie autom, przynajmniej w moim odczuciu.
Miałem wcześniej E46 coupe z 3.0i w automacie i zastanawiałem się teraz nad E90 ale im więcej widzę tematy na temat tego, że auto jest drogie w utrzymaniu to kiepsko widzę ten pomysł, w E46 również miałem momenty, że musiałem zostawić w serwisie 3000zł ale zdarzyło mi się to raz w ciągu 3 lat eksploatacji (może kwestia tego, że kupiłem egzemplarz z pewnej ręki i trochę droższy niż średnia cen wtedy).
Na pewno potrzebuję czegoś do czego da się bezproblemowo założyć instalację lpg lub czegoś co mało pali, bardziej skłaniam się ku pierwszej opcji, miałem do tej pory 3 auta z LPG i nie było żadnych problemów nigdy.
Jak i miasto to fajnie, by było to coś z automatyczną skrzynią biegów, ale nie jest to priorytet. Megane jest jak najbardziej OK do miasta, ale brakuje mi czegoś mocniejszego, w trasie jeszcze bardziej odczuwam brak mocy jak dla mnie.
Szukałem też ostatnio Mazdy 6 II 2.5 i 3 z 4 ofert pokazują nadal, że jak Mazda to i rdza...
Co w tych pieniądzach mogę dostać? Może być coś z turbo jak i bez o większej pojemności. Byleby koszty utrzymania nie były zabójcze.