REKLAMA
Cześć,
Planuję zakup pierwszego samochodu. Staram się poczytać jak najwięcej przed podjęciem decyzji co do modelu ale to sprawia,że tylko mam więcej wątpliwości i odsuwam decyzję w czasie. Ostatnio wysoce nastawiłam się na zakup audi a4 lub a6 ale niestety na forum przeczytałam,że większość tych samochodów w moim budżecie to szroty z cofanym kilkukrotnie licznikiem. Docelowo poszukuję samochodu do dojazdów do pracy i na uczelnię.
Mieszkam we Wrocławiu i mam nadzieję podjąć pracę w Legnicy (3 dni dojazdów po 140km) , studia w Katowicach 2 weekenndy w miesiącu 400km. Chciałabym samochód z instalacją gazową, najlepiej kombi. Docelowo planuję zmieścić ze wszystkim w 15 tys. złotych. Od samochodu oczekuję,że przez te 5-6 lat będę miała z nim spokój, jak wymyślę wypad w góry czy nad morze to nie będę się zastanawiać czy mi się to nie rozkraczy po drodze.
Z tego co przeczytałam polecany jest opel astra 1.8/2.0T, laguna II. Samochód nie będzie garażowany, a słyszałam wiele opinii,że ople mają problemy ze rdzą. Reno chyba nie do końca mnie kupuje. Mieszkam we Wrocławiu ale po perełkę mogę się przejechać, aktualnie przebywam w Lublinie
Będę wdzięczna za ukierunkowanie. Wiem,że najwięcej zależy od konkretnego auta ale jakoś tak po tym rozczarowaniu z audi zanim się znów zakocham wolę podpytać czy w tym budżecie jest szansa dorwać dobre volvo?
Pozdrawiam!