Sam nad tym ubolewam. Bo albo można kupić auto 10 letnie albo młodsze ale z o zerowej dynamice - tylko w takich pośredni wtrysk pozostał i to tylko do pewnego roku. Może i są modele mocniejsze pod lpg i w miarę świeże ale jak czegoś jest mało na rynku to i 2 lata można szukać.
Co do instalacji LPG do bezpośredniego wtrysku montują też takie z dotryskiem benzyny, ceny od standardowych już tak bardzo się nie różnią. W stagu podawali mi cenę takiej 3800 zl przy czym dużo zależy jaki silnik bo nie pod każdy jest łatwo zestroić taką lpg. Nawet taka instalacja uważam że się opłaca jak ktoś dużo autem jeździ.
Natomiast co do jej awaryjności to się nie wypowiem bo w warsztacie staga mówią że jest super że po ustawieniu przez nich dotrysku benzyny wtryskiwacze sa wystarczajaco zabezpieczone i nie powinno ich zniszczyć.
Na forum LPG zaś staga odradzają i zapraszają do siebie na strojenie LPG- tu zaś te warsztaty na google maps maja kupe złych opinii
![Wink ;)]()
Są instalacje z wtryskiem w fazie ciekłej gazu ale 11 tysięcy za taką trochę chyba mija się z celem, ale może jestem w błędzie i ktoś mnie z niego wyprowadzi.