24 Cze 2014, 19:44
Witam Wszystkich ponownie na forum. Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Fiata Punto 1.9 JTD 86km,jednak z racji tego iż poruszam się głównie na trasie- autostradach oraz przewożę wiele rzeczy,dobrze byłoby pokusić się o większy samochód,najlepiej sedan z instalacją LPG (kombi póki co odpada), gdzie te powiedzmy 140km/h na autostradzie nie stanowi problemu i nie stwarza ryzyka-w przypadku mniejszego i lżejszego punto jednak opór powietrza jak i wyprzedzanie przy większej prędkości da się odczuć.
Chciałbym LPG ze względu na ekonomikę a budżet jakim dysponuje to 12 tyś już z potencjalnym przygotowaniem auta "pod siebie". Forum czytam od dawna,śledze tematy i wybrałem do oceny kilka modeli i czekam jednocześnie na dalsze propozycje- to co mnie interesuje to aby auto nie korodowało,chociaż wiem że wiele zależy od konkretnego egzemplarza,podobnie jak z awaryjnością. Mój największy faworyt to BMW e39 z rocznika powiedzmy 98-99,co o tym sadzicie oraz jakiego silnika ewentualnie szukać aby nie był awaryjny i dawał przyjemność zjazdy? Oczywiście auto juz zagazowane,osobno nie będę zakładał instalacji. Wszystkie typy mile widziane.