Mocny Sedan- 12 tyś.

24 Cze 2014, 19:44

Witam Wszystkich ponownie na forum. Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Fiata Punto 1.9 JTD 86km,jednak z racji tego iż poruszam się głównie na trasie- autostradach oraz przewożę wiele rzeczy,dobrze byłoby pokusić się o większy samochód,najlepiej sedan z instalacją LPG (kombi póki co odpada), gdzie te powiedzmy 140km/h na autostradzie nie stanowi problemu i nie stwarza ryzyka-w przypadku mniejszego i lżejszego punto jednak opór powietrza jak i wyprzedzanie przy większej prędkości da się odczuć.
Chciałbym LPG ze względu na ekonomikę a budżet jakim dysponuje to 12 tyś już z potencjalnym przygotowaniem auta "pod siebie". Forum czytam od dawna,śledze tematy i wybrałem do oceny kilka modeli i czekam jednocześnie na dalsze propozycje- to co mnie interesuje to aby auto nie korodowało,chociaż wiem że wiele zależy od konkretnego egzemplarza,podobnie jak z awaryjnością. Mój największy faworyt to BMW e39 z rocznika powiedzmy 98-99,co o tym sadzicie oraz jakiego silnika ewentualnie szukać aby nie był awaryjny i dawał przyjemność zjazdy? Oczywiście auto juz zagazowane,osobno nie będę zakładał instalacji. Wszystkie typy mile widziane.
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Fiat Punto, Seat Toledo II
Silnik: 1.9 TDI 110km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

24 Cze 2014, 20:04

Patrzyłem takze na Vectre 2,5 v6 z tym że ciężko spotkać egzemplarz z lpg,a na benzynie wiadomo że będzie wysokie- Punto i silnik JTD przyzwyczaiło mnie już do poziomu 5L :) O galancie niestety niewiele wiem.
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika

24 Cze 2014, 20:21

Vectra 2,5 V6 dobry samochód choć ciężko faktycznie o LPG, Galant bardzo dobry silnik 2,5 V6 idealny do LPG. A może tak opla omegę 2,5 V6 lub 3,0 V6 jeszcze zobacz może ci się spodoba.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

24 Cze 2014, 20:33

BMW 523 lub 525 będzie wsam raz. Ode mnie Volvo S40.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Cze 2014, 20:42

Bardzo sensowne propozycje,dziękuje. Omega z silnikiem zarówno 2,5 jak i wyższym przemawiają do mnie,obszerny samochód i może nie będzie rdzy,podobnie jak Volvo,też bardzo sensowna propozycja. A mając e39 i Omege do wyboru to ku któremu byście się skłaniali i co zapewni lepsze osiągi względem masy samochodu? BO spalanie na lpg podobne,a moze Volvo solidniejsze? Jak się na to zapatrujecie? NO i wazna rzecz: czy te silniki nie mają jakiś "wrodzonych" awarii i usterek? Chodzi o Omege z gazem lub BMW gdzie myslałem o silniku 2.0 lub większym.
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika

24 Cze 2014, 21:24

Pod względem osiągów oba będą porównywalne ale BMW nieco lepsze ale pod względem komfortu to Opel jest bardzo wygodny choć beemie też niczego nie brakuje. I w omegach uważaj na rdzę ale jak trafisz na egzemplarz bez rdzy to można go zabezpieczyć po zakupie przeciw rdzy.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Ciekawe pomysły na prezent dla niego od MINI
    MINI Folding Bike Lime to wszechstronny środek transportu stanowiący idealne połączenie stylu, designu i nowoczesności. Dzięki aluminiowej ramie, ośmiu przełożeniom oraz 20-calowym kołom jaskrawozielony składany rower jest ...

24 Cze 2014, 21:59

Właśnie tego obawiam się w Omedze,pod względem komfortu faktycznie nie wygląda to źle,to samo jeżeli chodzi o osiągi. Macie jeszcze jakieś typy,propozycje? Planuje prostu sprzedać Punto i dołożyć. Najbardziej skłaniam się ku e39,z rdzą nie powinno być problemów.
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika

24 Cze 2014, 22:09

Saab 9-5?
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG

24 Cze 2014, 22:27

Ode mnie Audi A6 C4 i Rover 75
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

25 Cze 2014, 06:17

Ktoś tutaj kiedyś pisał że Omega ma kanapowate zawieszenie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Cze 2014, 07:32

A jak wypada ten Saab 9-5 w porównaniu do e39,albo inaczej: na co Wy byście się zdecydowali? Opinie na temat Omegi podzielone,Saab po prostu mi się podoba,nie wiem jak z dostępnością części i usterkami,oraz na jaki silnik zwrócić uwagę. A co przemawia z kolei za Roverem 75? Sprawdze sobie Audi A6 C4 bo brzmi ciekawie,ale trudno o zadbany egzemplarz w tym budżecie.
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika

25 Cze 2014, 07:36

A6 C4 spokojnie kupisz w fajnym stanie i to nie za 12tysięcy a nawet mniej.
Barol
Awatar użytkownika

25 Cze 2014, 07:42

Przepatrzę wszystkie oferty,jednak Audi podoba mi się tak od rocznika 2001 kiedy ma zmienione światła,ale to juz kwestia gustu:) A jak do tych modeli ma się e39 który nadal pozostaje moim faworytem?
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika

25 Cze 2014, 08:01

E39 2.5 lepiej idzie od omegi 2.5. No i nie gnije.

Ja bym brał E39, a jak nie chcesz dużo bulić za części to może E36 328i?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

25 Cze 2014, 08:05

Też ciekawe,jednak wizualnie e39 bardziej mi się podoba,ale mam rozumieć że droższe części i generalnie utrzymanie tak?
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika