Mocny silnik Automat Piekny wyglad Malo kasy

04 Wrz 2010, 08:39

Silników awaryjnych tam nie uświadczysz, problemy mogą się pojawić z osprzętem po dużym przebiegu, ew. głowica i jej elementy są wrażliwe na przegrzanie (dotyczy głównie silników R6). E36 w automacie się zdarza, ale od razu mówię, że na coupe nie masz pieniędzy, a z sedanem też może być kiepsko w tym budżecie. Z uwagi na automat to może za 6tysi kupisz ładną z początku produkcji w sedanie, ale raczej 2.0, na 2.5 będzie mało kaski. Mniejsze silniki + automat to nieporozumienie wg. mnie. Ostatecznie 1.8is, ale nie widziałem tego nigdy w automacie, no i cenowo nie wiem, czy się wyrobisz.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

04 Wrz 2010, 09:04

W124 coupe wygląda kozacko, tylko tu musiałbyś trochę dozbierać. Silnik słynie z niskiej awaryjności (o ile jest zadbany), po za tym nie jest tak popularny wśród wieśniaków, więc większość nie jest tak skatowana jak BMW.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
(linki przykładowe)
Ostatnio edytowany przez Frugo 04 Wrz 2010, 09:23, edytowano w sumie 3 razy
Frugo
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

04 Wrz 2010, 09:11

MB to też jakaś opcja, no i częściej są w automacie. Ogólnie to mało kasy jak na MB/BMW.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

04 Wrz 2010, 09:26

m50b25 ponoć dobre :p i mocne
E36 1.8tds +25KM
ar2r
Nowicjusz

Miejscowość: olsztyn

04 Wrz 2010, 12:22

A w manualu znajde predzej bmw za 6 tys w db stanie technicznym?

[ Dodano: 4 Wrzesień 2010, 15:00 ]
jiGsaw napisał(a):Za 6tysi powinieneś już znaleźć ładne E34 2.5 170km w automacie, może nawet tą 192km, bo automaty chodzą taniej... do tego sekwencja i jeździsz tanio oraz wygodnie. Poza tym na sekwencji nie będzie dużej różnicy w mocy, więc po co bulić za PB w trasie? O gazie na śrubkę w przypadku BMW nawet nie myśl.

Czyli mówisz że na samym gazie mogę jeździć ekonomicznie i z niezłym zapasem mocy?

Bo w mieście moc to wgl mi się nie przyda, no wiadomo na trasie to co innego i te 140 niekiedy chciałbym wyciągnąć w też nie dużym czasie.

Myślisz ze w 18l gazu wyrobie się w mieście?
Go Faster
Początkujący

Miejscowość: mazury

04 Wrz 2010, 14:16

Manual będzie droższy. Oczywiście, że na gazie można jechać szybko, przy prawidłowo zestrojonej sekwencji straty mocy są praktycznie nieodczuwalne, rzędu 1 do 3 procent mocy. Mi na sekwencji pali 13 - 14 w mieście gazu, bez oszczędzania, na automat z 2l musisz doliczyć. A jakbyś kupił z silnikiem czterocylindrowym to powinna palić tyle co moja mniej więcej.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

05 Wrz 2010, 21:15

Co do tej instalacji LPG czy to będzie sekwencja czy zwykły gaz to stracisz czy tak czy tak na mocy wiem z doświadczenia różnice są takie sekwencja jest dużo lepsza ponieważ mniej niszczy silnik niż zwykłe lpg, ponieważ komputer podaje kiedy włączyć gaz a jest to przeważnie wtedy gdy silnik złapie temperaturę 30stopni i automatycznie Gaz sam sie włącza w przypadku zwykłego LPG można sobie przełączyć na gaz zaraz po odpaleniu a nawet można odpalać z gazu na zimnym silniku wtedy silnik i parownik od lpg najbardziej cierpią a tak poza tym Sekwencyjny gaz chodzi równiej nie odczuwa sie nawet tego przełączenia z benzyny na lpg zero szarpnięcia czy dławienia i sekw trochę mniej pali od zwykłego LPG ale to zawsze jest gaz i nigdy nie dorówna benzynie. zawsze samochód na gazie będzie słabszy niż na benzynie nawet sekw. mój wuj ma vectrę b na sekw. i na benzynie dużo lepiej jeździ to samo jest z Peugeotem 206 mojego kolegi ma instalacje dobrej firmy Brc za ok 3000zł i tez odczuwa się różnicę na gazie ze słabiej. To samo jest z Bmw e36 316mojego znajomego tez ma sekw. tez dużo zależy na jaki gaz trafisz raz zatankowałem to nie chciał samochód jeździć zero zebrania, a raz się trafi na na prawdę dobry:) podobno najmniejszy spadek mocy na gazie odczuwają stare gaźnikowce. a to ze gdzieś wyczytasz ze gaz sekw. jest tak dobry ze praktycznie nie czuć różnicy jedziesz na gazie czy Benzynie to nie prawda jedynie na początku jak wszystko jest nowiutkie i zatankujemy bardzo dobrej jakości gaz to może nam się wydawać ze moc podobna ale po 3 miesiącach jazdy na gazie przełączcie na benzynę... a gwarantuje różnica będzie odczuwalna mam zresztą znajomego który taki gaz zakłada do samochodów i to wszystko potwierdza. I jeśli tankujesz lpg do pełna to czasem może być śmiesznie masz butle np 45l a wleją ci 60lgazu xDD kilka razy tak miałem to zwykli złodzieje:P
...samochód jest najwspanialszym wynalazkiem...
Konrado125
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce
Auto: Bmw e36 1.6 102km

05 Wrz 2010, 22:39

Daruj sobie. Kup rower, chinski skuter, sprzet stereo, aparat na zeby, co kolwiek, tylko z ta kasa nie pchaj sie w samochod.

E36 min 8 tys. Chyba ze chcesz w niedlugim czasie doplacac za zlomowanie.
Yakuza144
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ostrołęka

05 Wrz 2010, 23:21

kup sobie jaguara, proste.
objechani na 1/4 by ja+felka
Scorpio2.9i24V 207KM
A3 1.8 125KM
Vectra a/b1.8 90/125KM
Felka1.3+90KM
diabl0001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mrozy i okolice
Auto: Celica VI 1.8

06 Wrz 2010, 06:51

Ej ej nie przesadzajmy za te pieniądze da rade znaleść dobry egzemplarz,nawet za marne 1000zł czasami trafi sie coś co jeszcze pojeżdzi i wcale nie musi to być jakiś szrot więcej niewiem po co tego typu odpowiedzi.Sam jak ponad 1.5roku temu szukałem auta dla siebie to przejrzałem kilka ofert i naprawde było w czym wybierać,wiem wtedy wybró padł na malucha bo na tamtą chwile nie byłem wstanie nic innego utrzymać i mimo że to nawet maluch był to sobie go chwaliłem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Wrz 2010, 17:52

za marne 1000zł czasami trafi sie coś co jeszcze pojeżdzi

Pojeździ, ale bardzo króciutko. Ciągłe usterki i problemy to pewność. Taki samochód to porażka. Zero bezpieczeństwa. Masz świadomość, że w każdej chwili coś padnie.
Nie ma co się oszukiwać. Za 1000 zł to sobie można kupić jakiś sprzęt RTV, a nie samochód, a już na pewno nie z mocnym silnikiem, automatem i pięknym wyglądem :wink:
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock

06 Wrz 2010, 18:09

Zadbanego malucha za to kupi a proste naprawy może sobie sam zrobić :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Wrz 2010, 19:24

Właśnie kupiłem Peugeota 405 1.6 92km w stanie niemal idealnym, zero rdzy, nie bity. A ile? 1000zł Wierzcie lub nie, ale wiedzcie, że można. :cool:

A co do gazu, wystarczy dobrze wystrojony tzw. BLOS i autko będzie śmigało na gazie równie dobrze jak benzyna, a i na benzynie może nieco poprawić się charakterystyka.
A sekwencja też jest dobra, wszystko zależy od tego, kto nam ten gaz zakłada i reguluje. Ludzie sobie cenią dobrą robotę i nie zawsze to co jest najbardziej dostępne jest najlepsze. :razz:
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

06 Wrz 2010, 20:04

W tej chwili mam na auto przeznaczone 6 tys i wiem ze to bedzie e36

Ale jeszcze nie wiem jaki silnik bedzie dobry pod lpg sek itp

Oczywiście jest mozliwosc isc do banku i wziasc lekki kredyt 2-3 tys ale nie lubie ich brac ewentualnie gaz bym wzial w raty bo bym mogl miec bez % no ale narazie ogarniam tematy silnikow;)
Go Faster
Początkujący

Miejscowość: mazury

06 Wrz 2010, 21:00

Ja bym sobie dał spokój z wszelkimi typu kredytami.Najlepiej to poszukać auta z zamontowaną już instalacją.
Barol
Awatar użytkownika