Mocny silnik Automat Piekny wyglad Malo kasy

06 Wrz 2010, 21:05

No właśnie kredyty też mnie nie bawią ale to już ostateczna deska ratunku.

Co do gazu będę musiał to rozważyć raczej wątpię że znajdę z sek za taką kasę i będę musiał sam założyć.
Go Faster
Początkujący

Miejscowość: mazury

06 Wrz 2010, 21:13

Czasami zdarzają sie takie sztuki.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Wrz 2010, 21:21

Pozostaje szukanie najbardziej odpowiadała by mi wersja 1.8is ale z tego co wyczytałem w sek nie będzie jakiś tam wielkich różnic jeżeli chodzi o awaryjność czy spadek mocy.
A z każdym tyg poszukiwań budżet na samochód się zwiększa;)
Go Faster
Początkujący

06 Wrz 2010, 21:27

No to prawie dozbierasz więcej kasy i kupisz ten jeden jedyny :mrgreen:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tylko z tym automatem może być mały problem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

06 Wrz 2010, 21:38

Całkiem ładny wnętrze piękne nawet:)
Tylko wydaje mi się że 115km na automat to za mało i pewnie o to Ci chodzi z tą skrzynią.
Go Faster
Początkujący

06 Wrz 2010, 21:43

Chodziło mi o to że skrzynia automat może być rzadkością w E36 za te pieniądze.No wnętrze własnie fajne,też mi sie podoba.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Nowy Nissan LEAF
    Przenosząc technologię Zero emisji na nowy poziom, nowy LEAF produkowany w Europie będzie miał swój światowy debiut w Genewie. Nowy LEAF, który został zaprojektowany i opracowany ze szczególnym uwzględnieniem ...

06 Wrz 2010, 21:50

No nie powiem ale i skłonny na manual też jestem choć automat to miasta bardziej mnie pociąga
Go Faster
Początkujący

06 Wrz 2010, 21:51

Hehe też sie ostatnimi czasy przekonałem do automata i stwierdzam że to dobra rzecz jest.
Barol
Awatar użytkownika

06 Wrz 2010, 22:01

To jest wygoda i to wielka.
A jak to się ma e36 z naprawą automata?
Go Faster
Początkujący

06 Wrz 2010, 22:01

Ciężko jest kupić dobry samochód, ale kupić samochód z dobrą instalacją w dodatku poprawnie założoną i dobrze dobraną to praktycznie cud.
Kolego uważaj na te LPG jak będziesz kupywał. Możesz sobie przez taką instalacje narobić więcej wydatków niż byś kupił bez i założył u sprawdzonego gościa.

Z tego co pamiętam 1.8 is nie jest za dobry to gazu. Znacznie lepiej jest wybrać 2.0.
Wszystko jest jednak zależne od człowieka, który instalacje dobiera i zakłada. W Polsce dobre warsztaty zakładające dobrze LPG można policzyć na palcach. Fajnie jakbyś dowiedział się na forum BMW jakie podzespoły instalacji LPG najlepiej wybrać i gdzie to założyć. Dodatkowo możesz poczytać na forum LPG. Są podane sprawdzone instalacje do konkretnych silników i jest tam skupisko chyba najlepszych fachowców.
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock

06 Wrz 2010, 22:06

No jeżeli chodzi o lpg to myślałem o 2 rozwiązaniach

1. Zainstalować u siebie w mieście tak bardziej po znajomości nikt na tego fachowca się nie skarżył ale w betach mało zakładał więc nie wiem jak to może być.

2. Tak jak mówiłeś przeszukać forum znaleźć najlepszego fachowca i tam pojechać.

O tym BMW myślę od bardzo dawna i chce by wszystko było cacy;)
Go Faster
Początkujący

06 Wrz 2010, 23:16

Gazują 1.8is i nie słyszałem aby źle się sprawowało. 1.8is (140km) to absolutne minimum do tego auta, zwłaszcza w automacie.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

06 Wrz 2010, 23:18

Większość ludzi wstydzi się przyznać, że ma problemy z samochodem. Poprawność instalacji widać najlepiej w trudnych warunkach np. mrozy. Na dobrze ustawionej sekwencji nie powinieneś odczuć także straty w mocy.
Szczerze to ja bym sobie ten automat odpuścił.
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock

07 Wrz 2010, 06:41

Jestem coraz bardziej skłonny automat odpuścić, jak znajdę konkret model to w tedy raczej nie ważne będzie czy automat czy manual ważne by technicznie sprawny był;)
Go Faster
Początkujący

07 Wrz 2010, 07:55

No dokładnie,najbardziej liczy sie stan techniczny auta a reszta schodzi na drugi plan.
Barol
Awatar użytkownika