Mocny silnik Automat Piekny wyglad Malo kasy

03 Wrz 2010, 21:17

Witam zamierzam na zimę zmienić samochód a swoje poczciwe polo oddać matuli.

Chce wydać na nie około 2-4 tyś autko nie musi być w mega dobrym stanie najlepiej jak by wnętrze miało zaniedbane, bo i tak będę je robił pod własne widzi misie skóra, skora i jeszcze raz skóra.

Koła też nówki będą, hamulce amortyzatory też zamierzam zmienić na jakieś lepsze by bezpiecznie się jeździło.

Silnik jakieś 140km interesuje mnie Benz+lpg by w trasie na benzynie sobie śmigać i korzystać z mocy a w mieście gaz bo stanie w korkach na benzynie może kosztować.

Interesuje mnie coś w sedanie co ma swój wygląd i charakter jak BMW czy Mercedes najbardziej się marzy bmw 3 e36 coupe ale nie znalazłem takiego jak bym chciał w automacie jeżeli wgl takie są.

Ale nie mogę znaleźć jakoś nic ciekawego nic sportowego takiego jak mazda mnie nie kręci tylko takie że tak powiem limuzyny.

I żeby to jeszcze pojeździło bo chcę go odpicować i sporo nim pojeździć.

Macie jakieś propozycje??
Go Faster
Początkujący

Miejscowość: mazury

03 Wrz 2010, 21:23

Szczerze?Pozdro w szukaniu takiego auta.

[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Wrz 2010, 21:27

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] a co powiedzie o omegach za 4-5 tys kupie ewentualnie coś starguje czy one są warte takiej ceny?
Go Faster
Początkujący

03 Wrz 2010, 21:33

takie rzeczy to tylko w erze

moze citroen xm
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

03 Wrz 2010, 21:34

[link do oferty na Allegro wygasł] - nieco drozsze ale skóry byś nie musiał robić :wink: ale osobiście szukałbym 4.2 a nie 3.6

[link do oferty na Allegro wygasł] - tu tez by cię grzebanie w tapicerce ominęło :mrgreen:

Omegi fajniutkie, tylko strasznie rudy je lubi... znaleźć w dobrym stanie ciężko (tez szukałem z kumplem B w kombi: w okolicy do piątki były same zgniłki i zalane olejem z każdej strony :sad: )
Ostatnio edytowany przez basu85, 03 Wrz 2010, 21:39, edytowano w sumie 1 raz
basu85
Nowicjusz

Miejscowość: DKL

03 Wrz 2010, 21:36

Czyli jednym słowem mówicie że ciężko będzie znaleźć automata dobrze wyglądającego za tak małe pieniądze?
Go Faster
Początkujący

03 Wrz 2010, 21:44

Za tak małe pieniądze ciężko będzie w ogóle znaleźć jak Ty to nazwałeś "limuzyne". Kupisz tylko jakiegoś starego szrota.
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock

03 Wrz 2010, 21:45

Cztery tysiące to trochę mało. Odłóż jeszcze ze dwa kawałki i napewno się uda :wink: I bierz BMW :grin:
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

03 Wrz 2010, 21:47

a za te 6k znajdę BMW już w dobrym stanie? Bo w sumie mógłbym poczekać i kupić porządne auto. W końcu mam zamiar śmigać nim parę lat.
Go Faster
Początkujący

03 Wrz 2010, 21:56

Oprócz kasy zaopatrz się w cierpliwość. Okazje się zdarzają. Można trafić naprawdę fajną furę.
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

03 Wrz 2010, 21:58

[link do oferty na Allegro wygasł] narazie cos takiego znalazlem mi sie podoba
Go Faster
Początkujący

03 Wrz 2010, 23:18

No to jasne, że poczekaj. Zamiast myśleć o wymianie skórzanej tapicerki, najpierw znajdź i kup samochód dobry technicznie. Reszta bajerów zrobisz sobie z czasem :)

[ Dodano: 4 Wrzesień 2010, 00:23 ]
Ten silnik ma sporo wad. Poczytaj troche o nim. Automatyczna skrzynia może być powodem sporych wydatków.
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock

03 Wrz 2010, 23:47

unikaj 2.5td, tds - poczytaj tu bmw-diesel.pl

wogóle na Twoim miejscu unikałbym też 20-letnich automatów, manual to przecież sama frajda. poza staniem w korkach ;D

może audi C4 2.3 lpg?
E36 1.8tds +25KM
ar2r
Nowicjusz

Miejscowość: olsztyn

04 Wrz 2010, 00:01

Za 6tysi powinieneś już znaleźć ładne E34 2.5 170km w automacie, może nawet tą 192km, bo automaty chodzą taniej... do tego sekwencja i jeździsz tanio oraz wygodnie. Poza tym na sekwencji nie będzie dużej różnicy w mocy, więc po co bulić za PB w trasie? O gazie na śrubkę w przypadku BMW nawet nie myśl.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

04 Wrz 2010, 08:10

No to juz wiem ze kupuje bmw 3 z gazem sekwencyjnym ewentualnie zaloze bo i troche znizek bede mial 60-70% to wychodzi korzystnie.

Teraz tylko dobor w miare bez awaryjnego silnika bede musial troche pocztac o tym i wybrac najkorzystniejszy;)

Macie racje z tym zeby lepiej kupic w dobrym stanie technicznym potem bajery:)
Czasu jest sporo na to:)
A teraz lepiej chyba samochód kupić lepszy ze wzgledu ze od stycznia vat w gore idzie i ciekawe jak autka podrozeja:(
Go Faster
Początkujący