Model samochodu w skali 1:?

03 Maj 2011, 15:49

Witam!

Od razu proszę modów o nie bicie i nie usuwanie tematu, ponieważ jest on nietypowy i nie wiedziałem gdzie go wrzucić. Nie chciałem w "Zdalnie sterowanych" bo nikt tam nie zagląda, a w sumie chodzi o wybór auta :wink: . Mianowicie chcę kupić kumplowi na 18-tkę model samochodu. Najlepiej gdyby to była biała Alfa Romeo 159, ale nie jest to konieczne. Prezent tak ok. 50zł, może być nawet do 100zł jeśli byłby naprawdę dobrze wykonany. Dlatego może jest na forum ktoś, kto się tym interesuje i pomógłby mi wybrać coś optymalnego jakość/cena i ew. gdzie coś takiego dostać w Krk lub przez internet. Impreza 15.05 więc czas nagli. :razz:

Sam znalazłem coś takiego:
http://www.automodele.net/product-pol-1361-BMW-M5-model-1-18.html

Wiem jak to jest jak kupować coś na czym się zna, być może są modele w tej samej cenie a 2x lepiej wykonane, dlatego proszę o pomoc i z góry dziękuję. :grin:
tweedy
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Krk

03 Maj 2011, 16:21

Kumpel ode mnie 2lata temu na 18 dostal policyjnego dużego Fiata (125p) a z koleji kumpela mu kupiła żółtego VW Garbusa.Więc może coś w ten deseń.

zobacz to [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Maj 2011, 16:49

a może zróbcie zrzutkę z znajomymi i za 100 zł kupcie malucha i pomalujcie go np na różowo
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

03 Maj 2011, 17:05

Nie moge teraz zdjęcia znaleść ale kumplowi zrobiliśmy dobry motyw :mrgreen: kupiliśmy deske sedesową w kolorze białym a kumpel narysował na niej malucha którego czasami można spotkać na tylnych szybach 126p jako demon prędkości :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

03 Maj 2011, 18:19

my swego czasu kumplowi na 18stke kupilismy kultowe 126p i do tego zywa swinie do srodka :)
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

03 Maj 2011, 20:17

:lol: Nieźle się uśmiałem, najlepsze jest to ze świnią w środku xD. Generalnie prawdziwy maluch odpada, gdyż z jednej strony faktycznie jest to ciekawe i śmieszne, no ale co on potem zrobi z tym maluchem? Jeździć tym na co dzień przecież nie będzie...

Jeśli chodzi o to autko zdalnie sterowane z allegro to ok, ale znając życie i po trochu takie zabawki to to sterowanie i tak się niedługo popsuje, z resztą nie oszukujmy się ile 18-letni gość będzie bawił się czymś takim. Do zabawy to prędzej gumową lalę mu kupić. :mrgreen:

Chodzi mi o model, który będzie ładnie i w miarę wiernie odtworzony, do postawienia na półkę, żeby za każdym spojrzeniem przywoływał jakieś wspomnienia. :wink:
tweedy
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Krk

03 Maj 2011, 21:09

Jak ma przywoływać wspomnienia to tak jak pisałem coś w rodzaju dużego Fiata czy Garbusa.No chyba że takie coś [link do oferty na Allegro wygasł] na wczasy czy gdzieś miałby jak znalazł.
Barol
Awatar użytkownika