REKLAMA
Witam. Vectra B 2.2 DTI 2001. Kiedyś w upałach działo się tak że radio i szyberdach szwankowały. Działo się tak jak auto stało na słońcu , gdy chwilę ostygło albo działało wszystko wracało do normy. Problem powrócił już teraz a było mniej niż 20 stopni , zasada działania jest taka sama , radio się na chwilę włączy , potem się wyłącza i trzeba ręcznie je uruchamiać, tak samo szyberdach się nie otworzy, albo gdy go otworzę na zapłonie to potem się nie zamknie , teraz do tego doszły jeszcze elektryczne lusterka, nie ruszają się . Wszystko ustępuje gdy auto postoi w cieniu, ewentualnie alternatywa metoda 3 razy włączyć i wyłączyć zapłon , za kolejnym razem wszystko działa oczywiście do momentu zapalenia silnika .
Grzebałem na ten temat , na forum VB juz pisałem ale bez odzewu , ale natrafiłem gdzieś na forum o VW , o identycznym problemie , winny tam się okazał moduł komfortu. No Marka inna ale moduł komfortu odpowiada w każdym aucie za podobne sprawy.
Czy może to być coś takiego ? Ewentualnie co może sterować elektroniką w moim aucie jak nie moduł komfortu bo ewidentnie te rzeczy będą z sobą powiązane i problem będzie leżał w jednym miejscu.
Ale z drugiej strony moduł komfortu będzie też odpowiadał za klimę elektryczne szyby oświetlenie wewnętrzne i resztę elektronicznych rzeczy a reszta działa więc coś tu chyba nie gra bo nie może częściowo działać a częściowo nie