REKLAMA
Powolutku się zaczynam rozglądać za swoim drugim samochodem, nie potrzebuje kupować już teraz, ale chciałbym wysłuchać waszych opinii i jakieś rady co by było dobre w tej kwocie.
Aktualnie jeżdżę Hondą Civic VI generacji ( sedan ) silnik 1.4 90 koni benzyna, rocznik 1996 ( ruda już zeżarła progi). Przebiegi roczne w granicach 10 tysięcy kilometrów, mieszkam na wsi więc dojazd do pracy prawie bez korków, dziennie pokonuje 50 km. Spalanie wychodzi mi około 6litrów. Wersja bardzo uboga, dlatego komfortu za dużo nie ma, ale jeżeli chodzi o dojazd to nigdy nie było problemu i praktycznie bezawaryjna.
Samochód będzie garażowany
Szukam czegoś charakterystycznego z zacięciem sportowym, nadwozie sedan/coupe. Odpadają samochody z gazem, diesle na 99% też.
Aktualnie podobają mi się takie modele jak :
Mitshubishi Lancer VII sport/railart
Honda Civic VII coupe
lexus is 200
Mam pytanie co myślicie o tych samochodach, czy ich eksploatacja jest bardzo kosztowna ( lexus i lancer szczególnie ) czytałem o lancerach że tarcze hamulcowe im lubią paść. Dużym problemem też jest dostępność tych samochodów.. praktycznie 0 i szukanie zajmie mi bardzo długo, także pytam czy warto ?? I ewentualnie co jeszcze byście mi dorzucili. Rocznik samochodu nie ma dla mnie takiego znaczenia, ważny stan. Na swojej hondzie kupionej za 2k się nie zawiodłem chociaż dla wielu auto za te kwotę jest jeżdżącą trumną, więc następny samochód nie chciałbym aby okazał się skarbonką.
Śmiało czekam na inne ciekawe propozycje