Samochód do 13 tys. Toruń Włocławek - okolice

13 Kwi 2018, 14:28

Dzień dobry, chciałbym prosić o pomoc w dobraniu auta. Budżet jaki mogę przeznaczyć to ok. 13 tys zł. Samochodu będę szukał w Toruniu, ewentualnie Włocławek lub Bydgoszcz - ogólnie Kujawsko Pomorskie.

Auto ma służyć do przemieszczania się z punktu A do punktu B jako transport do pracy ok. 10 km, ewentualnie przy zmianie zamieszkania 60 km. Od czasu do czasu dłuższe trasy po całej Polsce, w celach rekreacyjnych.

5 drzwiowe, standardowo tanie w utrzymaniu, najlepiej mało palące. Rodzaj paliwa jest mi obojętny, aczkolwiek nie pogardzę LPG. Fajnie jakby było dosyć przestrzenne. Nie musi to być demon osiągów i prędkości, może być bez fajerwerków, ale też żebym przy wyprzedzaniu nie musiał za każdym razem modlić się o cud i ingerencję sił wyższych.

Samochody o jakich myślałem: Skoda Fabia ewentualnie Octavia, Opel (Astra, Vectra), Honda Jazz czy Fiat Grande Punto, może nawet Toyota, jakiś Seat.

Na ten moment podróżuję służbową Skodą Octavia Hatchback Tour 1,9 PD 74kW dlatego myślałem o czymś zbliżonym.

Ekspertem w dziedzinie motoryzacji nie jestem, nie ogarniam, nie znam się, jest to dla mnie czarna magia - dlatego każda informacja będzie dla mnie na wagę złota. Jeśli ktoś będzie tak miły i podrzuci jakieś konkretne propozycje ma dozgonna wdzięczność i radość nie będzie znała granic, bo szczerze błądzę w tym temacie jak mieszkaniec Krakowa zimą w smogu.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie.
arieloslaw656
Obserwowany

Auto: Nie mam

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy hybrydowy crossover Toyota C-HR
    Toyota zademonstrowała produkcyjną wersję hybrydowego crossovera C-HR na targach w Genewie w marcu tego roku. Świat poznał wygląd auta z zewnątrz i pierwsze szczegóły specyfikacji, jednak producent nie pokazał jeszcze ...