MÓJ GOLF MK3 KOMBI 1,9 turbo diesel NIE TDI-PRZYŚ I V-MAX

03 Sie 2008, 21:43

:) witam robiłem tak podwurkoeo golfa 3,tak żeby troszeczkę polepszyć osiągi...

auto z dużym boxem na dachu od zera do setki 11sek...
v-max też z tym boxem(prawie mieliśmy wyjazd) 200km

Zainteresowanym opisze te kilka drobnych przeróbek.

Napiszę tylko że na drugim biegu palił gume za dodaniem gazu...

Ojciec mniał 1,9TDI nie było nawet porównania do tego co potrafił mój 1,9TD.

PZDRAWIAM

DIESEL POWER :twisted:
RAZEM DAMY RADE!!!
boss.007
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: pomorskie

03 Paź 2008, 19:32

Witam,
podziel się co tam zrobiłeś, że jest tak dobrze :D
michał :-)
mihup
Nowicjusz

04 Paź 2008, 18:17

:D Witam a oto kilka prostych przeróbek,wycięty katalizator(co ważne należy wstawić tą samą średniće rury żeby nie rozprężył się nam nasz dieselek niepotrzebnie),zaślepienie recylkulacji spalin,manualne podręcenie turbiny do około 0,9 bara(jeżdziłem tak rok żadne nbieprzyjemne zmiany nie wystąpiły oprucz częściej zmienianych opon!!!),podkręcenie pompy wtryskowej-więcej grzechów nie pamiętam :twisted: dodam tylko że po podkręceniu turbiny do 1,2 bara myślałem że wyrwie silnik z ramy :lol: niech moc będzie z wami!!!!
RAZEM DAMY RADE!!!
boss.007
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: pomorskie

04 Paź 2008, 22:54

A jak ze spalaniem po tych przeróbkach? Dużo się zwiekszyło?
v40
Początkujący

01 Gru 2009, 17:57

Witam
Mam małe pytanie zastanawiam sie nad wymiana silnika w Toyocie Carinie E rocznik 1997 jest ona w 2.0 dieselu, chciałbym zamienić na coś mocniejszego. Niestety nie mam pojęcia jakie silniki pasowałyby na ewentualna wymiane. Myślałem o jednostce napędowej z 2.0 avensisa (mowa o silniku 2.0 d4d rocznik do 2002) jednak nie wiem czy w dobrym kierunku myśle. Może "ktoś" mógłby mi coś podpowiedzieć byłbym bardzo wdzięczny.
uszatyy
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla 1.8 VVT-i Hybrid - test spalania
    To jeden z powodów, dla których najnowsza, 12. już generacja Toyoty Corolli szturmem zdobyła rynek kompaktowych samochodów, obejmując pozycję lidera w swoim segmencie. Wersja z hybrydowym napędem 1.8 ...