Mój pierwszy samochód... proszę o pomoc

13 Maj 2008, 21:35

Witam!

Chciałbym kupic swój pierwszy samochód, prawo jazdy mam od roku i ciągle jezdze samochodem ktróregos z rodziców.

Mam na to około 3 tys.

Nie wiem jakie koszta musze jeszcze poniesć po zakupie samochodu ?
Ile co kosztuje bo jestem w tym zielony dowód rejestracyjny? przegląd musze robic od nowa? tablice? i co jeszcze?....

Myśle nad Cinquecento rocznik 95-97 700 - czy jest to realne w tej cenie? jakie ma wady samochód w tych rocznikach i z tym silnikiem? na co zwracać uwage przy jego zakupie?

Co w tej cenie jeszcze mógłbym brac pod uwage?

Prosze o pomoc z góry wielkie dzieki.
mikan10
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

13 Maj 2008, 22:48

Radzę uzbierać więcej i dopiero kupować. Takie autko za 3 tys. zł to loteria i skarbonka.

Możesz zainwestować też w stare Polo z '90 roku. Wygląda jak unowocześniony Duży Fiat w hatchbacku.
Na koszty zostaw sobie do 1 tys. zł. No i odkładaj na naprawy. Takie samochody nie są bezawaryjne. Ciągle coś się dzieje.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

14 Maj 2008, 15:03

cienkiego kupisz za taka kase. przerejestrowanie samochodu kosztuje chyba około 200zł a ubespieczenie przechodzi ci z poprzedniego własciciela
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Renault Kangoo Z.E. - elektryczny samochód użytkowy
    Zaprezentowane po raz pierwszy na Salonie Samochodowym w Hanowerze w 2010 roku, a następnie w wersji Maxi na Salonie w Genewie w 2011 roku Renault Kangoo Z.E. Trafiło do sieci sprzedaży w Polsce we wrześniu 2012 roku. Model ...