Mój samochód, szwedzkie tablice, przyjazd do Polski

01 Mar 2014, 14:50

Witam,

Przeczytałem kilka forów, w podobnych przypadkach znalazłem różne rady, dlatego postanowiłem opisać swój i zobaczyć czego się dowiem :)

To tak: przez ponad rok mieszkałem w Szwecji i miałem tam samochód (Carisma 1996r), teraz wróciłem do Polski, zabrałem samochód i chce nim tu jeździć, czyli mam samochód na Szwedzkich blachach zarejestrowany na mnie (wczoraj go wyrejestrowałem w Szwecji bo ubezpieczenie się skończyło i nie chce płacić tam dalej), w każdym razie we wszystkich dokumentach widnieje moje nazwisko. Proszę o napisanie gdzie i w jakiej kolejności mam się zgłosić i jakie pieniądze przygotować. Jeśli nikomu nie chce się produkować to równie wdzięczny będę za informacje gdzie pójść lub zadzwonić, żeby mi ktoś to wszystko wytłumaczył krok po kroku?

dziękuje z góry
Prm
Obserwowany

Auto: Subaru

01 Mar 2014, 20:41

Prm napisał(a):czyli mam samochód na Szwedzkich blachach zarejestrowany na mnie (wczoraj go wyrejestrowałem w Szwecji bo ubezpieczenie się skończyło i nie chce płacić tam dalej),
Do kiedy masz wazny przegląd techniczny tego samochodu.. :?:
A kolejnośc będzie wyglądała tak:
1/Urząd Celny..
2/Urząd Skarbowy.../nie jestem pewny w 100%/...
3/Wydział Komunikacji..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

02 Mar 2014, 10:44

dzięki za pomoc

Przegląd też za dwa tygodnie wychodzi

pozdrawiam
Prm
Obserwowany

Auto: Subaru

02 Mar 2014, 11:35

Prm napisał(a):Przegląd też za dwa tygodnie wychodzi
Czyli przed udaniem sie do WK musisz złozyć wizytę na SKP w celu wykonania przeglądu technicznego..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi ASX 2013, Mocny – Bezpieczny – Prosty
    Od dnia premiery w 2010 roku model Mitsubishi ASX sprzedał się w 250 tyś. egzemplarzy, z czego 140 tyś. znalazło nabywców w Europie i Rosji. Tym samym pojazd stał się globalnym rynkowym przebojem firmy Mitsubishi Motors ...