Współwłaściciel-darowizna

27 Lut 2014, 18:49

Witam. Mam taką sprawę.
Kupiłem Fiata Cinquecento 700 i przyszedł mi list z MTU do zapłaty ponad 500 zł za pół roku ubezpieczenia. Nie posiadam żadnych zniżek, ponieważ jestem młodym kierowcą.
Chciałbym aby mój wujek był współwłaścicielem samochodu abym miał jakieś zniżki na ubezpieczenie.
Czy ktoś był by w stanie podać mi wzór aktu darowizny aby mój wujek miał 50 % własności samochodu ?
Samochód jest jeszcze nie zarejestrowany.
Czy nie rejestrując samochodu moge zanieść umowe darowizny + informacje o zniżkach mojego wujka do ubezpieczyciela MTU aby załatwić tą całą sprawę, czy najpierw KONIECZNE jest zarejestrowanie samochodu ?
Chciałbym narazie odłożyć rejestracje samochodu na potem ze wzgledów finansowych, a narazie załatwić sprawę z ubezpieczeniem.
Proszę o szybką odpowiedź .
Pozdrawiam :)
Barteeko
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 06 1994
Auto: Fiat Punto
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

28 Lut 2014, 07:31

Barteeko napisał(a):Czy ktoś był by w stanie podać mi wzór aktu darowizny aby mój wujek miał 50 % własności samochodu ?
Naprawde masz problem żeby "wujek"google znalazł Ci wzór darowizny..Przeciez wystarczy tylko wpisac i masz to podane jak na przysłowionej patelni.. :D
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia Audi quattro w sportach motorowych
    Na początku roku 1981, Audi z napędem quattro pojawiło się na scenie Rajdowych Mistrzostw Świata. Fin Hannu Mikkola, prowadząc auto z czterema ringami podczas Rajdu Monte Carlo, wygrał pierwszych sześć śnieżnych odcinków ...