Mój wydział komunikacji rejestruje pojazdy tylko online - pomocy!

06 Sty 2021, 22:23

Dzień dobry, w moim wydziale komunikacji (Kraków) rejestracja pojazdów aktualnie przez pandemię odbydwa się tylko i wyłącznie online!! Osobiście tylko i wyłącznie odbior twardego dowodu rejestracyjnego. Jest tutaj ktoś kto przechodził taką procedurę? Założyłem konto na tej platformie PWPW, mam profil zaufany ale kilka rzeczy jest dla mnie strasznie niejasnych. Powysyłam im tam skany wszystkich dokumentow a co z oryginałami? Tablice, dowód rej i kartę pojazdu mam im wysłać pocztą? Nowe tablice pewnie nieprędko będą to co, auto jest uziemione? Czy może tablic nie wysyłać tylko trzeba je im dać jak będę odbierał twardy dowód? Wtedy dadzą mi też kartę pojazdu z wpisem zmiany właściciela i nowe tablice?
Jeśli ktoś był w takiej sytuacji i rejestrował to online to bardzo proszę o odpowiedź.
pozdrawiam
Stanisław
eurotuned
Nowicjusz

07 Sty 2021, 18:50

Przecież wszystko masz jasno i wyraźnie opisane dokładnie tutaj
Podpowiedź - procedura KM2. Przeczytaj uważnie, a przekonasz się, że sprawy załatwia się nie tylko online, ale również przy pomocy urn, do których wrzuca się dokumenty. A co i jak z dokumentami, TR i innymi, masz dokładnie opisane.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Sty 2021, 19:05

Czytałem to dokłdnie. Nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie czy i kiedy wysyłać tablice. Czy może przy odbiorze dowodu rej dadzą mi nowe. Pozostaje dzwonić do urzędu.
eurotuned
Nowicjusz

07 Sty 2021, 19:07

Jest odpowiedź. Nie czytasz uważnie, tylko po łebkach.
PS - poprawiłem posta, bo adres strony nie wszedł poprawnie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Sty 2021, 19:08

Dobra czytam to jeszcze raz :D
eurotuned
Nowicjusz

10 Sty 2021, 09:40

" Tablice rejestracyjne . Jeżeli rejestracja będzie dokonywana elektronicznie, to do wniosku należy dołączyć zdjęcie tablic rejestracyjnych wykonanych techniką cyfrową."
Mimo wszystko nie jest napisane kiedy i jak dostarczam im tablice jak i wszystkie dokumenty (stary DR, Karta pojazdu).

Dostaję pozwolenie czasowe? Jeśli tak to jak?
Czy jeżdżę na starych tablicach i starym dowodzie aż do momentu odbioru nowych?
eurotuned
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczniej bez śmieci na drodze
    Na drodze można spotkać różne przedmioty i przeszkody - od rozlanego oleju, kawałków opon, kołpaków, przez puszki, plastikowe torby, aż po szkło czy nawet meble. Takie niemiłe niespodzianki mogą spowodować ...