Wyrejestr. uszkodz. auta na PL znajdujacego sie w Niemczech

24 Lut 2011, 18:49

witam

mam taki problem
auto zarejestrowane w polsce

ulegl uszkodzeniu silnik jak bylem w niemczech

stoi u znajomch na podwórku

nie oplaca sie naprawiac tego auta

przywozic do polski tez sie nie oplaca

obecnie auto nie ma przegladu

jak je wyrejetrowac??

pzdr
mh
mimix
Nowicjusz

Miejscowość: LEgnica

24 Lut 2011, 19:09

mimix napisał(a):jak je wyrejetrowac??

Musisz je wyzłomować bo inaczej nie masz zadnej szansy wyrejestrowac....Chyba ze znajdziesz kupca i bedziesz mial umowe k/s....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

24 Lut 2011, 19:23

zezlomowac - wiem tylko jak skoro auto jest w niemczech 1000km i koszt przywiezienia zbyt duzy - nie oplaca sie
mimix
Nowicjusz

24 Lut 2011, 19:27

mimix napisał(a): nie oplaca sie

O tym to ja tez dobrze wiem...A niby zezłomowac nie masz mozliwości.... :?: :?:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

24 Lut 2011, 19:35

hm nie mam mozliwosci - chca auto dostac zeby wystawic dokument nikt nie chce wystawic dokumentu na ladne oczy

a zezmlomowanie auta w niemczech? jest taka mozliwosc?
mimix
Nowicjusz

24 Lut 2011, 19:42

mimix napisał(a):a zezmlomowanie auta w niemczech? jest taka mozliwosc?

Tez o tym zacząłem dumać.Tylko ze tam będziesz musiał zapłacic im a nie oni tobie.Na twoim miejscu zasięgnąłbym języka w twoim WK i tam sie dowiedzial czy taki numer mozesz zrobic...To jedna sprawa a druga to czy "helmuciki"Ci przyjma sam.do zezłomowania... :?: :?: Ale prawdę mowiąc to raczej powinni...Przeciez teraz niby jedna Europa a więc powinni.W kazdym bądz razie musisz zacząć od WK... :!: :!:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Badaj auto i przeprowadzaj regularne badania techniczne
    Sprawność techniczna pojazdu jest kluczowym elementem bezpieczeństwa ruchu drogowego. Najczęściej stwierdzane przez policję usterki w pojazdach, które uczestniczyły w wypadkach drogowych, to braki w oświetleniu (54%), ...
    Czy obwodnice miast powinny być płatne?
    Czy płacenie za obwodnicę stawia pod znakiem zapytania sens jej istnienia? Przecież obwodnica ma za zadanie odciążenia centrum miasta. W przypadku jak będzie płatna to czy kierowcy nie wybiorą jednak przejazdu przez centrum.

24 Lut 2011, 19:54

tez tak mysle ze to ja bede musial zaplacic im - ale pewny nie jestem - taka oplate placilem w polsce i oni - niemcy moga sobie to pobrac od nas ? ! moze nie wiem dokladnie jak to dziala
czy taka wymiana miedzy narodami istnieje :???:

licze ze ktos zna - przechodzil taki proces i podzieli sie informacjami jak najtaniej i bez problemu zliwkidowac stare auto
mimix
Nowicjusz

24 Lut 2011, 20:10

mimix napisał(a): taka oplate placilem w polsce i oni - niemcy moga sobie to pobrac od nas ? !

Niestety przysłowie mowi:pieniądze nie smierdza....Pozostaje tylko jedynie kwestia czy będa chcieli przyjąc Ci ten sam.do zezlomowania...No i oczywiscie nasz WK jak oni na to się zapatrują...
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

11 Sty 2021, 14:45

Witam. Nie wiem czy będę pomocny ale akurat dzisiaj załatwiłem podobny problem...... znalazłem w niemczech złomowiec pojechałem tam zapytałem czy zabiorą moje auto bo jest uszkodzone i bez przeglądu? Padło pytanie dzisiaj czy w innym terminie powiedziałem że dzisiaj więc gość za mną pojechał zapakował auto na lawetę... uwijał się jak mróweczka wypisał kwit zapłacił 80 euro oddał tablice i kazał przyjechać po inny ( do wyrejestrowania w Polsce) kwit. I tak stałem się szczęśliwszym człowiekiem który w mgnieniu oka pozbył się że tak powiem kłopotu. Więc to nie prawda co piszą że trzeba jeszcze dopłacić za oddanie na złom jak coś to scan papierów mogę przedstawić na dowód z dzisiejszego dnia.... Pozdrawiam i życzę podobnego zakończenia.
posejdon40
Obserwowany