Moje Audi 80 B4 2.0e 93r.

26 Cze 2018, 19:40

Witam,
Ze względu na to że mam dużo kilometrów do pracy padła decyzja o sprzedaży obecnej i jakże niezawodnej Corolli E10 gdyż nie chciałoby mi się zakładać nowej instalacji LPG o wartości samochodu,a i wyposażenie lepsze się przyda bardzo :)
Jest to Audi 80 B4 2.0E 93r. benzyna+LPG 1 generacji mimo wszystko benzyna chodzi świetnie,kolektor nie jest popękany nie trzeba obrotów przy odpalaniu nawet na zimnym silniku poprzednie Audi miało ten sam silnik ale mimo że 6 lat krócej miała instalacje to szarpała na benzynie itp... ale tamta była zmęczona w porównaniu z tą.
Mechanicznie igła gorzej z blachą,wiem że na tysiącu wsadzonym w remont blachy się nie skończy.
Urzekło mnie wyposażenie:
ABS,
Drewno,
Jasna tapicerka nawet na dole drzwi,
Klimatronik (Klimatyzacja Automatyczna) w pełni sprawna,
Elektryczne Lusterka,
Elektryczne szyby przód,
Poduszka powietrzna kierowcy,
po otwarciu zasłony przeciwsłonecznej pasażera oprócz lusterka są dwie lampki podświetlające je.
Jak na razie jestem bardzo zadowolony,autko tak pokorodowało ze względu chyba na to że stało 11 lat pod chmurką (blokiem).
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

29 Cze 2018, 10:10

Mi się wydaje, że korozja może świadczyć o jakiejś powypadkowej przeszłości. Ale ma fajne wyposażenie jak na 80-kę. :ok:
To jest ta 115 konna wersja 2.0?
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

30 Cze 2018, 21:18

Tak dokładnie 2.0E 115KM silnik ABK.
Wiesz,korozja w tym aucie to dziwna kwestia ale z drugiej strony stał zima lato sól nie sól pod blokiem przez 11 lat więc wiesz.
Nawet dach będę musiał pomalować,bo farba schodzi.
Co do gazu to jednak po dokładniejszym sprawdzeniu pomyliłem się i jest to 2 generacja czyli dawka sterowana komputerowo :D
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

"SKODA Rapid" Nowy wymiar SKODY
    Pod takim hasłem rozpoczęła się właśnie największa kampania reklamowa marki SKODA w tym roku. Hasło reklamowe SKODY odnosi się bezpośrednio do modelu Rapid, który kontynuuje znaną z Octavii i Superba ideę samochodu ...