Moje pierwsze autko

07 Maj 2010, 17:41

Witam! Chciałbym Was popytać o zdanie jakie autko powinienem kupić :-P
Chodzi o autko do 20 000 zł.
Chciałbym, żeby ogólnie to było dobre auto technicznie, w sensie, że nie psuje się za często itd.
Zastanawiałem się nad jakimś samochodem terenowym, SUVem itp. Na Polską zimę byłoby idealne.
Chciałbym też aby to auto nie było za drogie w eksploatacji, żeby nie były zbyt drogie części i najlepiej, żeby nie palił za dużo. Jako odnośnik może dajcie sobie Golfa 4 :P (do porównania cen części i spalania).
Silnik max 2.0, najlepiej diesel.
Co polecacie?
medykydem
Nowicjusz

07 Maj 2010, 19:18

Może Impreza w 4x4?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

08 Maj 2010, 11:39

A co myślicie o Freelander z 98-99 roku? Słyszałem, że są awaryjne, ale tylko słyszałem i nie wiem czy to prawda.
medykydem
Nowicjusz

08 Maj 2010, 16:33

ja też słyszałem, że są awaryjne :) chyba nie warto się w to pakować...
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

09 Maj 2010, 16:16

A co myślicie o Opel Frontera? Słyszałem, że mocny samochód i spalanie ma na poziomie 10 l. na 100.
Subaru Impreza będzie za drogi w utrzymaniu. Kupić to inna sprawa, a utrzymać też. Ale uwielbiam to autko ;-)
medykydem
Nowicjusz

11 Maj 2010, 10:25

W zasadzie to kazde 10-12 letnie auto jest awaryjne w mnijeszym lub wiekszym stopniu. Ja w grudniu kupiłem Freelandera z 2000 r owszem pare rzeczy w nim zaraz na poczatku zrobiłem i jeszcze kilka musze zrobic ,ale w porównaniu do tego co pisze sie na forum o ciagłych problemch to jest to przesadzone . Zrobiłem nim 12tkm i nie zdarzyło sie zeby mi stanał czy nie chciał odpalic . Po wymianie poduszek na tylnym dyfrze , koncówek drazków i gumek stabilizatora nic sie w zawieszeniu nie tłucze. A do jazdy samochodzik jest super, a i spalanie ma jak na swoja mase ok 8,5-10,5l
kostass
Początkujący

Miejscowość: Łódź

11 Maj 2010, 10:45

Ja bym celował w Opla Frontere.Albo Kia Sportage.
[link do oferty na Allegro wygasł]
albo [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Maj 2010, 11:13

a ja bym sobie odpuscil terenowki ktore maja prawie 15lat chyba ze mieszkasz w gorach i musisz miec terenowke... taka zima jak ostatnio zdarza sie raz na 10lat... za taka kase wolalbym kupic cos mlodszego np peugeot 307, golfa 4, seata ibize freelandery odpusc sobie w polsce 70% to nieprofesjonalne przerobki anglikow, frontiera moze i niezle auto ale znajomy ma i ropy palil mu zima nawet 18l wiec to lekka przesada...
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

11 Maj 2010, 12:36

Dziękuję za zainteresowanie moim tematem! Wasze komentarze są dla mnie bardzo cenne! Oczywiście czekam na więcej jakby co ;) dzięki.
medykydem
Nowicjusz

11 Maj 2010, 12:38

peigeot partner moze malo pali i z tego co wiem malo awaryjne
seba123456789-1
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

11 Maj 2010, 12:50

Może Audi z napędem 4x4??
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Maj 2010, 21:10

Świetna propozycja z tą Audi. Muszę jeszcze jednoznacznie określić czy chcę w końcu terenówkę/Suva czy osobówkę. Tu jest dylemat. Dlatego piszę tutaj. Jeszcze poczytam tutaj na forum tematy o autkach terenowych. Dzięki bardzo i mam nadzieję, że temat nie zostanie usunięty, bo jeszcze będę zaglądał! :)
medykydem
Nowicjusz

13 Maj 2010, 09:58

w takiej cenie to tylko grand vitara mam rocznik 98 z niemiec od 1,5 roku nic nie robilem polecam autko bo spisuje sie swietnie w miescie jak i poza nim (rozlazany naped robi swoje ^^)
pysiak
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

13 Maj 2010, 10:46

Ja jak najbardziej polecam audi z tego przypadku że mój tato kupił ostatnio a6 z napędem quattro i jest bardzo zadowolony. tylko nie wiem czy do 20.000zł coś znajdziesz ciekawego w tym segmencie... Napewno nie pakuj się w suvy bo za taką cene ideału nie kupisz :)
re_volt
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polska