REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
DobryChlopak napisał(a): Zależy mi na schludnym wnętrzu i ładnym aucie z zewnątrz.
DobryChlopak napisał(a):Głównie sedan( inne mi się nie podobają)
DobryChlopak napisał(a): Rocznik 2008+?(sam nie wiem).
DobryChlopak napisał(a):Diesel, benzyna+lpg(ciężko mi powiedzieć).
DobryChlopak napisał(a):Myślałem nad a6 c6
DobryChlopak napisał(a):a4 b8- mniej za mną przemawia
DobryChlopak napisał(a): Co do bmw to może coś z serii 3
DobryChlopak napisał(a):5 jak da radę?
DobryChlopak napisał(a): Rocznik 2008+?(sam nie wiem).
Invi napisał(a):Bez sensu wymóg. Jeśli znajdziesz zadbane auto z 2007 to nie kupisz? Nooo chyba, że robi różnicę to czy auto będzie miało 11 czy 12 lat![]()
DobryChlopak napisał(a):Myślałem nad a6 c6
Invi napisał(a):Sprawdź wymiary auta jakim poruszałeś się na kursie/zdarza Ci się jeździć, później porównaj je do a6 i pomyśl czy potrzebujesz czegoś takiego, czyt kawału "rodzinnego" auta. Warto też zdać sobie sprawę, że eksploatacja auta tej klasy nie jest tania. Swoje kilkaset tysięcy km będzie miało już najechane więc naprawy, które na pewno będzie trzeba przeprowadzić mogą pociągnąć po kieszeni. Jedynym benzyniakiem, do którego jesteś w stanie w opłacalny sposób założyć LPG jest 2.4. Diesle technicznie w miarę spoko oprócz 2.0/140, który jest na pompowtryskach.
DobryChlopak napisał(a):a4 b8- mniej za mną przemawia
Invi napisał(a):Benzyniaki to śmietniki, lpg nieopłacalne, diesle mogą być
DobryChlopak napisał(a): Co do bmw to może coś z serii 3
Invi napisał(a):Budżet pozwala na serię e90. Jeśli BMW to trzeba celować w silnik R6 (przy mniejszych koszty niewiele niższe a wrażenia z jazdy sporo słabsze). No i tutaj raczej szukaj modelu sprzed 2008 - wtedy był lifting i pojawiły się silniki na bezpośrednim wtrysk, do których, jak w przypadku ałdi lpg się nie opłaca i mają swoje problemy.
Invi napisał(a):A tak ogólnie to na Twoim miejscu kupiłbym coś segmentu c, względnie świeżego, nauczył się jeździć i później myślał czego tak naprawdę potrzebujesz.
Pierwszy z brzegu, randomowy link [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Kao napisał(a):Myslę że podejdzie Ci
volvo s60, przyjemne auto masz do wyboru d4 lub d5, ja proponuje 2.4 d5 to już jedzie całkiem fajnie, wnętrze fajne i ergonomiczne
Dobrym wyborem będzie też Mondeo mk4
tomekdk napisał(a):Ale nie 1.6 benzyna 100 koni z korbkami z tyłu.
Te 50km dziennie to po jakiejś szybszej trasie czy miasto?
Jak lubisz sedany to popatrz na 508-kę (od 2014 był lifting) z dieslem 2.0
taaa? A jaka jest pewność że tam nie ma szrotu?Roman77 napisał(a):Już lepszym pomysłem jest dla mnie zakup aut używanych poprzez salony