Witam, zastanawiam się nad dwoma samochodami, ale zależy mi aby silnik nie był awaryjny. Między audi a4b8 od 2012 3.0 diesel 245 KM a bmw f30 328 2.0 245KM benzyna - który będzie mniej awaryjnym? A może jeszcze jakiś inne, lepsze silniki w tych modelach?
Od f30 jak i każdego "nowszego" bmw trzymałbym się z daleka. Już to b8 będzie mniejszym złem. O ile benzyniaki to śmietnik tak diesle, które w sumie niczym szczególnym się nie wyróżniają będą ok. Tylko pamiętaj, że silnik "udany" jest kiedy wyjezdza z fabryki a po kilku latach i kilkuset tysiącach kkm może być różnie. Jeśli coś sypnie się w takim 3.0tdi to pociągnie solidnie po kieszeni.
Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego? Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
[D] Audi A4 B6 1,8T / Renault Laguna II 2,0T / Saab 9-3 2,0t Podstawowe kryteria zestawienia: - samochody segmentu D - turbodoładowane silniki benzynowe do 2l - napęd na przednie koła - manualna skrzynia biegów Wytypowane modele do zestawienia: - Audi A4 B6 1,8T - 163KM - Renault ...
Podbuje temat, bo nie ma sensu zakładać nowego. A jak z silnikiem w s4? Mianowicie b8 3.0 tfsi 333ps ? Ponoć udana jednostka, chodzi o roczniki 2010-2011.
Audi A4 B8 jest wg mnie lepszą opcją niż BMW F30. Na pewno Audi będzie mniej awaryjne.
Jeśli diesel to 2.0 177km. Silnik jest bardzo żwawy (400 nm). Zawsze możesz zrobić soft na 200+.
Jeżeli spalanie ma mniejsze znaczenie i wolisz benzynę to 2.0 tfsi ale tylko w polifcie czyli 220/225km, nie ma posiada już wady olejowej. Po sofcie na 280/400 fajnie sie odpycha. Spalanie 8-15 i więcej.
Dlaczego polecam mniejsze 4-cyl silniki? Moim zdaniem dużo mniejsze koszty utrzymania. Natomiast eksploatacja 3.0 w audi pb/on jest spora, ale to tylko moja opinia.
Jeśli miałbym coś polecić z segmentu premium to lepszym wyborem będzie Mercedes W204 niż BMW czy Audi. A najlepiej coś spoza Niemiec - Lexus, Volvo, Infiniti.
Czysto teoretycznie. Czy w budżecie ok 80k, Audi s4b8 (2010-11) Jest ryzykownym wyborem? Budżet to nie wyznacznik. Bardziej chodzi czy warto się interesować tym modelem. 3.0tfsi 333hp. Dokładnie taki egzemplarz. Nie chcę aby moje wypowiedzi zostały źle odebrane tutaj, czy jako fake, bo czesto pytam o jakiś samochód. Po prostu dość czesto zmieniam pojazdy. Nie chce nowego pojazdu za 80k z motorem 1.4 Jestem raczej anty eko. Do pracy posiadam wozidło z małym silnikiem Ale jako drugie zawsze coś min 5 cylindrów. Ot takie hobby. Volvo s40 t5 świetne auto, ale wygląda dość staro. Automat jest kiepski... Czas na zmiane.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.