Moje pierwsze "babskie" autko do 10k

11 Lut 2009, 09:36

polecam suzuki swift
krajek85
Nowicjusz

11 Lut 2009, 09:45

o Swifcie już było - nie podoba się koleżance 8)
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

11 Lut 2009, 12:25

bbr86, a co sadzisz o tym konkretnym samochodzie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
cena chyba dosc dobra jak na jego wyposazenie, ale przebieg...
mdz
Nowicjusz

11 Lut 2009, 13:01

hmm... na zdjęciach nie można zauważyć żadnych krzywych szczelin między elementami bo zdjęcia są zbyt mało wyraźne. Na pierwszy rzut oka wydaję się być całkiem w porządku ale dopiero po samodzielnym obejrzeniu mógłbym coś na ten temat powiedzieć. Przebieg 177 Tys km jest zapewne prawdziwy zważając na to, że auto jest z 2000 roku. Kolejna rzecz : naprawdę nie ma się co bać takich przebiegów - jeśli auto było odpowiednio eksploatowane przejedzie bez większych problemów jeszcze raz tyle, trzeba zapytać kiedy była założona instalacja gazowa. Poza tym nie wierzę w samochody z rocznika 2000 i przebiegiem mniejszym niż 140 - 150 tys km. Wg mnie oferta jest ciekawa i warta przemyślenia jeśli podoba Ci się ten model.
Ostatnio edytowany przez bbr86, 11 Lut 2009, 13:06, edytowano w sumie 1 raz
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

11 Lut 2009, 13:11

przeczytalam gdzies ze taki przebieg jest do niczego, ze to już złom itp... ktoś pytał gdzieś na innym forum o ten konkretny samochód, i odradzali... a tymczasem ja potrzebuje auto na rok-dwa max 3 lata, i nie bede duzo jezdzic a juz napewno nie w trase. z druguiej strony slyszalam ze lepiej z wiekszym przebiegiem a zadbany... wiec pomysle nad nim :)
gorzej, ze nie mam za bardzo jak obejrzec, bo mieszkam w warszawie, i jakbym pojechala to od razu zeby kupic...no ale okay, cos sie wymysli-zadzwonie, wybadam, poszukam w wawie i najwyzej pozniej tam pojade.

znalazlam jeszcze taka oferte -ale bez zdjec.
[link do oferty na Allegro wygasł]
mdz
Nowicjusz

11 Lut 2009, 13:32

Mozna spotkac Koreanca w pieknym stanie i Niemca z tego samego rocznika od ktorego jedzie jadem trupim bo w objeciach miał juz dziesiatki kul ziemskich!!!! :lol: Był kiedyś program w Top Gear na temat Accenta.Ci Gosciowie jak wiadomo krytykuja raczej wszystko co nie Angielskie ale sa sprawiedliwi i do wszystkiego podchodza z humorem!!!Powiedzieli o Accencie tak,cokolwiek byś z tym samochodem nie zrobił i tak pojedzie!!!Juz nie pamietam z jakiej wysokosci go upuscili i czym po nim przejechali ale samochod wygladał jak kupa szmelcu!!!Clarcsson do niego wsiadł zapalił i pojechal!!! :shock: Potem spuentował to tak.Accent to samochód ktory zawsze ci pojedzie!!!Moj sasiad mial accenta zóltego i zawsze chodził z usmiechnieta geba o taką :P Potem sie ozenił Accenta sprzedał :roll: juz nie pamietam co kupil ale wiem jedno juz zza kierownicy usmiechnietej Gęby nie widziałem!!!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota C-HR R-Tuned - 600-konny crossover
    Toyota zaprezentowała na targach SEMA 2017 wyścigowego crossovera Toyota C-HR R-Tuned oraz całą kolekcję modyfikowanych Camry, w tym samochody NASCAR. Toyota C-HR o mocy 600 KM jest najszybszym crossoverem na świecie. Na ...

11 Lut 2009, 14:18

Dokładnie - accent naprawdę bardzo niezawodne i godne zaufania wozidełko i jeszcze raz powtarzam - ludzie nie bójcie się takich przebiegów !!
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

11 Lut 2009, 15:07

a toyota corolla? tylko z rocznikow 97-99...
np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
nie bedzie lepsza od hyundaia?
:wink:
mdz
Nowicjusz

11 Lut 2009, 15:12

Corolla super auto - sam posiadałem tylko model starszą - nie do zajechania, tyle że za taką kasę będzie troszkę starsze i bardziej ubogie pod względem wyposażenia w porównaniu do hyundaia
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

11 Lut 2009, 15:43

Zgadzam sie z ta opinia,naturalnie Toyocie Corolli nic nie podskoczy w tej kategorii bryczek no ale wszystko zalezy od stanu,trzebaby miec juz wybrane samochody ,podejsc do nich i zbadać!!!Jedno pewne Accent w tej cenie bedzie młodszy!!! :)Ja tam bym sie nie czaił tylko kupił Renault Clio,nie popatrzyłem tylko ile kolezanka ma uzbierane kasiary,zobacze potem bo teraz zniknie mi to co nabazdroliłem !!! :twisted:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

11 Lut 2009, 15:57

uzbierane kolezanka nie ma bo to nie kolezanka placi ;)
ale ma byc to max.10 tys(jakas super-hiper okazja), a tak standardowo to kolo 8 tys. Clio to sreednio mi sie podoba akurat... :oops:
a megane?
mdz
Nowicjusz

11 Lut 2009, 15:57

Reno niestety jest bardzo awaryjne, jak ktos powiedzial dobry samochod, ale nie na nasze drogi :). A co do corolli, to uważam ze jest to najtrafniejszy wybor z tego co mozesz dostac za takie pieniadze. Ogolnie wiekszosc japonczykow z tych lat toyota, nissan, czy np honda jest praktycznie bezawaryjna. W tych cenach mozesz jeszcze poszykac hondy civic, fajne babskie autko, osobiscie mi tez sie podoba; )
llukas1
Nowicjusz

11 Lut 2009, 16:03

Wydaje mi się, że ten samochód wart jest swojej ceny. Decyzje jednak musisz podjąc sama ;p

[link do oferty na Allegro wygasł]
llukas1
Nowicjusz

11 Lut 2009, 16:11

civiki nie podobaja mi sie bardzo bardzo... chociaz jak sie trafi jakas fajna to moze...
corolle przemysle :)
no i ten hyundai ciagle.... :P
mdz
Nowicjusz

11 Lut 2009, 16:22

wszystkie te trzy auta są dosyć niezawodne, więc możesz kierować się wyglądem i wyposażeniem :) przejedź się u siebie w mieście w komisach każdym po kolei i będziesz wiedzieć, który najbardziej Ci odpowiada
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika