Moje pierwsze "babskie" autko do 10k

11 Lut 2009, 16:28

Posłuchaj dziewczyno...W tym natłoku opinii,ciężko ci będzie się zdecydowac.
Każdy ma jakieś doświadczenia z autami,modelami,markami i niewiele dla Ciebie z tego wynika..? Zanim zostaniesz skołowana całkowicie,to ja podpowiem Ci "złoty środek" i gwarantuję,że pomimo całej nawałnicy kolejnych podpowiedzi i tak wrócisz do mojej propozycji... :wink:
Zważywszy na potrzeby i warunki finansowe jakie określiłaś poszukując dla siebie auta,uważam że odpowiednim dla Ciebie autem jest Nissan Micra 1,0l.
Bezawaryjny,małopalący,świetny do parkowania,zwinny i za rozsądne pieniądze (nawet 8 tys.).
pozdro
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

11 Lut 2009, 19:32

Jak chcesz jeździć tam gdzie Ty chcesz, a nie po mechanikach to polecam Seicento. Jak chcesz mieć 4 drzwi to za te pieniądze możesz mieć Matiza w idealnym stanie, może nawet z klimą.
heemir
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Żory
Prawo jazdy: 0- 0-1984
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi 80 B4
Silnik: 1.9 TD 75KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

11 Lut 2009, 20:34

uuu natłok informacji to już się powoli robi... ;)
seicento i matiz napewno nie. seicento nie bo mam 1,8m wzrostu, a matiz nie, bo nie chce daewoo.

a co do micry- rozwazalam i to rozwiazanie ;) ale rodzice jezdza nissanem tyle ze primera (ja obecnie tez, z braku wlasnego) i sa niezadowoleni...dlatego przypuszczam, ze tatus-sponsor niechetnie przystanie na moja propozycje, ale kto wie, jak sie upre to i micra bedzie :wink:

bo np ta: [link do oferty na Allegro wygasł] to ladniutka jest.... :P

wybiore sobie 2-3 modele, i jade na slomczyn zrobic 'rozeznanie'. bylam tydzien temu, ale wtedy zupelnie nie mialam pojecia jaki samochod wziac. a z pewna koncepcja to ma sens juz pojechac...
mdz
Nowicjusz

11 Lut 2009, 21:43

Jak chcesz to moge ci sprzedac golfa IV, ladny, malo pali :) tylko za jakies 18,5 tys. Odpracujesz jakos ;p
llukas1
Nowicjusz

11 Lut 2009, 21:52

coz golf IV bardzo mi sie podoba...ale nawet nie ogladam ogloszen bo sie denerwuje ze za drogi :P
mdz
Nowicjusz

11 Lut 2009, 21:56

Ale z golfami dobre jest tez to ze zawsze latwo kupic, łatwiej sprzedac ;p
Jezeli masz mozliwosc zeby wylozyc troche wiecej i go kupic to naprawde polecam. Na tym samochodzie " dla ludu " nigdy nie stracisz.
llukas1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX - nowe wersje specjalne
    Najmniejszy SUV Lexusa doczekał się nowych wersji specjalnych. Miejski crossover klasy premium jest teraz dostępny w odmianach F Sport Style Blue i Elegant Black. Te warianty podkreślają charakterny styl modelu UX i robią ...

11 Lut 2009, 22:46

niestety, nie mam takiej mozliwosci obecnie :( moze za 2-3 lata..
mdz
Nowicjusz

12 Lut 2009, 00:38

OPEL TIGRA
bartek_remix :)
bartek_remix
Początkujący

Miejscowość: Kamionka / Kwidzyn

12 Lut 2009, 00:41

Zgadzam się że jak kobiece to Tigra :D

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

moje pierwsze "babskie" autko do 10k
Jak ktoś lubi TjuninK :D
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

12 Lut 2009, 10:45

Tak jak lubię Ople to tigry bym nie proponował koleżance :)
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

12 Lut 2009, 12:05

Właśnie, Tigra jakoś tak pasuje do kobiety moim zdaniem.
Silniczek 1.4 byłby w sam raz, chyba że autorka ma cięższą nogę niż przypuszczam :)
Kolega ma po sąsiedzku Tigrę tylko nie wiem dokładnie jaki silnik...
Ale nie robił przy niej nic z większych napraw z tego co mi wiadomo.
Tylko że do niego wg mnie kompletnie nie pasuje to auto no i wieśniacki tjunink:D
To mi się nie podoba w tych autach jak ktoś zrobi coś takiego z ładnego w sumie auta...
stasiowski121

12 Lut 2009, 13:20

tigra bardzo mi sie nie podoba... :oops: w dodatku slyszalam ze sa dosc mocno awaryjne.
a jak juz jestesmy przy oplu-to moze astra?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ale jakas taka (za) tania, poza tym chyba sporo pali...

wracajac do MICRY. co sadzicie o tej konkretnej? mam dosc blisko wiec moglabym pojechac obejrzec..
[link do oferty na Allegro wygasł]
mdz
Nowicjusz

12 Lut 2009, 13:24

taka astre II mam służbową tyle, że 1.7 cdti - fajne auto i przyjemnie się prowadzi, jakbym szukał czegoś oszczędnego na pewno wziąłbym ją pod uwagę - nie wiem jak z tym motorem, który jest w ogłoszeniu ...
Kto za młodu głupim nie był ten na starość nie zmądrzeje...
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

12 Lut 2009, 15:42

Z tym motorem 1.2 ja miałem raz do czynienia.
Dramat okrutny...
Jest to silnik jak dla mnie o wiele za słaby do takiego autka, samochód do najlżejszych nie należy w związku z czym swoje spali silnik który musi go ciągnąć.
Raz tylko jechałem długą trasę (450km) tym autkiem z tym silnikiem i wyprzedzanie wymaga obrotów a obroty paliwa i kółko się zamyka...
Tak więc u mnie 100 km trasy zamknęło się w 7 litrach/100km.
Nie wiem jak by było w mieście bo ja jechałem cały czas trasą poza miastem, prędkość do 120 km/h.
Natomiast silnik 1.7 CDTI jak najbardziej, moim zdaniem idealny do tego auta.
Na 450 km moja znajomość z Astrą II się zakończyła.
stasiowski121

12 Lut 2009, 15:49

ok astre sobie odpuszczam... z lepszym silnikiem juz bedzie za droga :?

i ciagle ta micra mi chodzi po glowie, tylko cos podejrzanie tania jest....
mdz
Nowicjusz