Mokra miska olejowa Ibiza II FL

07 Maj 2019, 23:36

Witajcie,
Przychodzę do Was z pytaniem, ponieważ dziś szukając miejsca parkingowego, wybrałem takie, że gdy chciałem się zmieścić spadłem z kostki brukowej trochę niżej na ziemię, kilkanaście centymetrów dosłownie różnicy, lecz problem polega na tym, że uderzyłem podwoziem o krawężnik i gdy wskoczyłem pod samochód to nie było żadnego śladu, teraz gdy skończyłem pracę i wskoczyłem pod samochód spojrzeć z ciekawości niestety cała miska olejowa jest mokra i gdy się jej dotknie to spokojnie można by się było nasmarować nim, jest on zauważalny i nie mam pojęcia w którym miejscu "puknąłem" dokładnie ale tam gołym okiem jestem w stanie stwierdzić, że leci powolutku olej, czy ktoś jest w stanie powiedzieć czy to mogło ją oberwać w jakiś sposób, zrobić dziurę bądź co kolwiek jeśli to nie było aż tak mocne stuknięcie przy praktycznie zerowej prędkości toczenia się pojazdu? Konieczna będzie jej wymiana czy to może tylko któraś z uszczelek się mogła skosić zaczepiając się o krawężnik? Tak na oko da radę to mniej więcej ocenić co by mogło się stać w takiej sytuacji? Pozdrawiam
D3n5e4
Nowicjusz

08 Maj 2019, 13:16

Mogła puścić gdzieś uszczelka miski ale to musiałbyś się dokładnie przyjrzeć skąd zaczyna się pocić idąc od dołu do góry.

Dziury w niej nie zrobiłeś bo była by pewnie w miejscu uderzenia a to jest od spodu więc miska nie była by brudna na zewnątrz.

Wytrzyj ją dokładnie i przyjrzyj się czy nie zauważysz miejsca pocenia. Po odpaleniu samochodu sprawdź też czy mocniej nie poci się i nie kapie olej.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

08 Maj 2019, 21:18

Nie miałem kiedy postawić go na warsztat, musiałem dziś dojechać do pracy, a teraz na przerwie gdy wyszedłem zobaczyć czy nadal leci, niestety leci bez przerwy.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

D3n5e4
Nowicjusz

13 Maj 2019, 19:49

Na trzecim zdjęciu widać jak by śruba spustowa oleju była mokra i być może podkładka pod nią przepuszcza.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!