Problem z odpaleniem

12 Maj 2019, 15:35

Witam. Od ponad roku mam Citroena C3 1.1 60km . I od samego początku mam problem z odpaleniem. Byłem u wielu mechanikow. Wymieniłem wszystko co możliwe świece czujnik ciepła, filtry,. Żaden mechanik nie jest w stanie zdiagnozowac problemu. Zauwaze jeszcze że probkem pojawia się częściej w okresie letnim. Rano za każdym razem odpali. Po przejechaniu czasem 200 metrów i zatrzymaniu się nie chce w ogóle odpalić. Odpali dopiero po dodaniu gazu. Potem odpala przez resztę dnia bez problemu. Zaznaczam że nie każdego dnia Tak się dzieje. Mechanicy rozkładają ręce. Nie mogą znaleźć przyczyny. Więc może ktoś z państwa mógłby mi coś doradzić. Dziękuję.
wolson
Nowicjusz

12 Maj 2019, 21:45

Czy były sprawdzane błędy zapisane w sterowniku?
Objawy które opisujesz mogą wskazywać na czujnik położenia wału bądź wałka rozrządu.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

13 Maj 2019, 05:47

BYŁA ROBIONA CAŁA DIAGNOSTYKA PONOĆ.AUTO STALO TYDZIEŃ CZASU U JEDNEGO MECHANIKA. CHOĆ O TYM CO PISZE PAN NIC MI NIE MÓWIŁ.
wolson
Nowicjusz

13 Maj 2019, 18:45

To że stało tydzień to nie ma znaczenia bo mógł mu poświęcić np. tylko godzinkę i tyle. Generalnie mechanicy nie chcą się zajmować przypadkami gdzie nie wiadomo w czym jest problem bo za szukanie problemu nikt im nie zapłaci i najczęściej skupiają się na naprawach na których najszybciej są w stanie zarobić :)

Najlepiej by było podpiąć się z interfejsem wtedy kiedy pojawi się ten problem z odpaleniem i sprawdzić wtedy czy pojawi się jakiś błąd.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

13 Maj 2019, 19:11

Dziękuję bardzo za radę i z tym pójdę do dobrego mechanika. Żebym byl u jednego to jeszcze jeszcze ale byłem u kilku i każdy nic. Jeszcze raz dzięki
wolson
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne światła z systemem Blade Scan (2019)
    Lexus od lat wyznacza trendy w kategorii oświetlenia samochodowego. Jako pierwszy wprowadził do samochodów drogowych przednie światła LED, a także system adaptacyjnych świateł drogowych. W 2019 roku dodał do tej listy ...
    Kompromis na drodze - rowerzyści kontra kierowcy
    Wiosną wiele osób przesiada się na rower. Rowerzyści są pełnoprawnymi uczestnikami ruchu drogowego – to fakt, który kierowcom samochodów często trudno zaakceptować. "Każdego roku na polskich drogach ...