Mokre siedzenia

26 Maj 2013, 16:33

Cześć,
Mam dość zagadkowy problem... Podczas mycia auta, lub deszczowej pogody po kilku godzinach okazuje się że tylna kanapa jest mokra. Oczywiście sprawdzałam sto razy i podczas mycia i później kiedy już zorientowałam się że siedzenia są mokre czy przypadkiem szyberdach nie przecieka, czy szyby są zamknięte itp, itd. Nigdzie .... na górnej jak i bocznej tapicerce nie ma śladów najmniejszej wilgoci. Znikąd widocznie nie cieknie. To już druga taka sytuacja i nie mam pojęcia co jest tego przyczyną. Myślałam, że może od spodu jakoś dostaje się wilgoć, ale np, wczoraj myłam auto i już nigdzie nie jeździłam. W nocy nie padało zbyt mocno a rano już siedzenia były mokre. Co dziwne nie są one mokre na całej powierzchni tylko na samym środku przez całą długość. Oparcia na tej górnej wysokości są całkowicie suche. Miał ktoś z was już taki problem?
gabriela
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 03 2000
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: volkswagen
Silnik: 1,2
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

26 Maj 2013, 23:46

Jakie to auto?
Może cieknie gdzieś przy tylnej szybie?
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

27 Maj 2013, 18:32

VW Polo z 2004 roku. Nie cieknie ani po szybie bocznej ani tylnej. Sprawdzałam na wszelkie możliwe sposoby.... :(
gabriela
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 03 2000
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: volkswagen
Silnik: 1,2
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2004

15 Lis 2013, 01:29

To musi być coś całkiem od spodu, od podwozia moim zdaniem. Skoro siedzenia są mokre na samym środku, przy łączeniach oparcia z siedziskiem i sprawdziłaś już wszystko co się da und nie zamykasz kota, żeby tam sikał, to przecieka Ci podłoga. :)
Nowalijka
Nowicjusz

Auto: seat cordoba

19 Lis 2013, 21:31

Miałem tak w mondeo woda się lała do bagażnika i ciekło na tylna kanape, takze sprawdz w bagazniku jak jest
kamilos011
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
Prawo jazdy: 10 07 2010
Auto: Bmw E38
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

16 Gru 2013, 13:58

Ja miałam podobnie, co się okazało - dziurawe podwozie.
zosia876543
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 11 1973
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Audii
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Międzynarodowy Dzień Uprzejmości na Drodze
    Święto wywodzi się z Francji, ale szybko zyskało popularność na całym świecie. Co to znaczy być uprzejmym na drodze? Przestrzeganie przepisów oraz bycie przewidywalnym i wyrozumiałym kierowcą. Tak rozumiana uprzejmość ...
    Ultima GTR i wyścigowa Corvetta - Jerzy Dziewulski
    Jerzy Dziewulski, honorowy członek klubu Elite Circle co roku podczas imprez motoryzacyjnych zaszczyca nas swoją obecnością prezentując swoje auta między innymi Ariela Atoma, Ultimę GTR i wyścigową Corvette. W tym roku po ...

13 Maj 2014, 10:03

Ja bym pojechała do warsztatu jak jeszcze siedzenia są mokre - oni powinni sprawdzić gdzie coś przecieka, bo przeciekać musi - nie ma innej opcji.
bebe7
Nowicjusz

Auto: BMW