Ekonomiczne auto do 8 tys

20 Gru 2012, 14:20

Witam serdecznie wszystkich!

Potrzebuje pomocy, szukam bardzo ekonomiczne auto, dla dojazdu do pracy i zeby czasem pojechac do domu (ok. 800 km w jedna strone :/ ).
Male, zeby ladnie wygladało, jak dla kobiety :), raczej 2/3 drzwiowy
no i rocznik nie mniej 2000, lepiej wyzej...
zeby byl disel, cena do 8 tys, najwyzej do 10 tys

myslalam wv polo
co myslicie :D
Ira
Obserwowany

Auto: nie mam

05 Sty 2013, 15:50

polo ok, moze ford focus I ? kobietom sie podoba
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

09 Sty 2013, 16:14

Ja jeżdżę Fordem KA. Fajny, nieduży samochodzik dla kobietki. Dobrze się prowadzi. W mieście no nie pali za mało, ale za to zaparkujesz wszędzie. Na trasie pali ok. 5l/100 km. I wbrew pozorom wcale nie jest aż tak bardzo awaryjny. Niestety rdzewieje to fakt, ale przecież na wszystko jest rada. Kwestia - ile w niego chcesz władować kaski. Ja po zimie chcę zlikwidować ogniska rdzy, a jak wyjdzie mi za drogo - zamienię na nowszy model;-) Na razie moje ka śmiga, odpala dobrze i tylko raz w zeszłą zimę musiałam ładować akumulator. Mam zresztą model "samonaprawialny" bo były problemy ze spryskiwaczem i zamkiem elektrycznym... zanim dotarłam do mechanika samo się naprawiło. Mój samochodzik jest więc boski;-) i jak tylko słyszy o mechaniku to sam się naprawia.... hihihi. Takiego autka Ci życzę!
Pozdrawiam wesoło i z wdziękiem;-)
alixia
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska
Prawo jazdy: 01 01 1990
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna

16 Sty 2013, 12:19

polecam polo :) sama posiadałam, wiec jest w porządku.
jakastaka
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 07 1979
Auto: audi a4

16 Gru 2013, 14:04

Tak ford focus jest bardzo ładny, ja jestem zakochana w tym aucie.
zosia876543
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 11 1973
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Audii
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

12 Sty 2014, 15:10

vw polo ok ale ja bym polecał coś typu fiesta w tej benie dostaniesz pewny egzemplarz z dieslem pod machą a ekonomicznosc też jest jej wielkim + pozdrawiam :D
rozek51
Nowicjusz

Prawo jazdy: 31 07 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: SUZUKI SWIFT
Silnik: 1.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X6 2007
    BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...
    Skoda i 35 lat prototypu Furgonet
    Początek lat 80. to prawdziwy wysyp niewielkich konstrukcji o charakterze użytkowym, opartych o technikę popularnych modeli aut kompaktowych, a nawet miejskich. Budowa takiej odmiany już nie obniżała prestiżu wersji podstawowej, ...