Mondeo 2.5 V6 czy Opel Omega 3.0 MV6

05 Lip 2015, 12:24

Hej!

Szukam dla siebie wygodnego, dynamicznego samochodu do max. 15 tysięcy złotych, który można będzie dobrze zagazować. Od kilku tygodni przeglądam strony z ogłoszeniami z mojej okolicy. Dziś udało mi się trafić na 2 dość ciekawe egzemplarze. Jest to Mondeo 2.5 V6 oraz Omega 3.0 MV6. Który z tych samochodów będzie tańszy w utrzymaniu oraz wygodniejszy? Oba silniki są bardzo dynamiczne, ale nie wiem który lepiej będzie tolerował gaz (z tego, co czytałem, to 2.5 z Forda bardzo dobrze toleruje podtlenek LPG ;) )? Bardziej w oko wpadła mi Omega, bo jest troszkę większa i znacznie tańsza, więc z pieniędzy które mi zostaną będę mógł wsadzić gaz, zrobić ewentualne, niezbędne naprawy i wyjdzie mnie to znacznie taniej.
Czy możecie mi doradzić, którym model będzie spełniał lepiej moje wymagania?
Prosił bym Was jeszcze o rzucenie okiem na ogłoszenia. Sam za bardzo na samochodach się nie znam a wiem, że spece na tym forum potrafią po obejrzeniu zdjęć powiedzieć, które auto jest podejrzane, bite, malowane.

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]

Pozdrawiam :)
tea
Obserwowany

Auto: Nie mam

05 Lip 2015, 18:04

Mondeo tanie. W Niemczech za 14k ciężko kupić polifta, w większości przedlifty z 02, 03 roku :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Lip 2015, 18:18

Omega jeszcze bardziej odbiega ceną od przeciętnej.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

05 Lip 2015, 18:42

Najlepiej poszukać Omegi za 12k :ok: zostanie na instalke jeszcze :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS 430
    Wyjątkowym samochodem Lexusa był również IS 430, opracowany na targi SEMA w 2003 roku. Choć auto na pierwszy rzut oka przypominało po prostu nieco stuningowanego sedana IS, zmiany były znacznie istotniejsze. Pod maską ...