MONDEO.. AUTOMAT

10 Paź 2006, 10:07

Witam. Mam następujący problem. Otórz nawala mi automatyczna skrzynia biegów. Mondeo rok 94Kombiak z silnikiem GHIA.
Usterka polega mianowicie na tym.. ze jak jade Wypuszcza bieg.. wchodzi na obroty.. następnie łąpie bieg.. i tak przez określony czas.. Byłem juz u wielu mechaników a Ci po prostu zieloni.. Może ktos na forum mi pomoze...

Wcześniej działo mi sie to samo Tyle ze częściej.. wtedy wymieniłem Olej w skrzyni.. Troche pojeździłęm normalnie i po jakis 150km znowu to samo zaczyna sie dziać.

Jaka może Tego Być Przyczyna?
Proszę o Odpowiedzi..i Rady.. a ja na bierząco będe odpisywał. Pozdrawiam.
P_ZEBZDA
Nowicjusz

Miejscowość: SARZYNA
  • 10 Paź 2006, 10:51

moze moja odpowiedz wyda Ci sie smieszna ale jak bym byla na Twoim miejscu najszybciej sprzedalabym te autko. naprawianie skrzyni automatycznej w aucie jest strasznie drogie i nieraz taniej kupisz sobie noewe autko.
    smerfetka
    Początkujący

Miejscowość: Gogolin

10 Paź 2006, 20:17

Witam,
    Jaki przebieg ma samochód? Być może olej nie był wymieniamy regularnie automatyczne skrzynie mają to do siebie że trzeba w nich przestrzegać wymiany oleju! Czesto jest tak że wleje sie olej o innej klasie i juz skrzynia nie bedzie pracowała prawidłowo może wczesniej terz miałeś wlany olej nie taki nak powinien być? Prze takie coś można rozwalic skrzynie i naprawa bedzie kosztowna :cry:
    Pozdrawiam,
    Artek
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016

10 Paź 2006, 21:54

proponuje udać się do servisu Forda i zakupić orginalny olej do tej skrzyni i wymienić może to pomoże,jeżeli nie to skrzynia do roboty.
    pozdro 8)
    ps.jaki kolor miał stary olej po spuszczeniu go :?: i czy nieśmierdział spalenizną.
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

11 Paź 2006, 20:50

Kod: Zaznacz wszystko
    [Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
    170 tys.

[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
    Nie mam pojecia bo nie byłem przy zmianie oleju.. tzn był mój ojciec. Fakt faktem gdy kupilem auto zrobilem nim 7 tys.. bez problemu.. byc moze faktycznie jakosc oleju była trefna.. i nie spełniał odpowiednich parametrów.

Poradzę się Chyba kolegi:

Jutro jadę.. jak wymienię wracam z wiadomością na forum :)

Z GÓRY DZIEKUJĘ ZA POMOC WSZYSTKIM! :)
    P_ZEBZDA
    Nowicjusz

Miejscowość: SARZYNA
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Proace City Verso (od 2019)
      Oto współczesny odpowiednik Toyoty Verso – czyli osobowy kombivan segmentu C, którego pełna nazwa to Toyota Proace City Verso. Auto dysponuje 5 lub 7 miejscami oraz bagażnikiem o pojemności do 775 lub ...