Mondeo czy Passat... a może 407 ??? Sprecyzowane wymagania

Który z tych trzech ???

2007 Ford Mondeo MK3
1
20%
2005 VW Passat B6
2
40%
2006 Peugeot 407
2
40%
Razem głosów : 5

14 Gru 2009, 21:00

Zwracam się z prośbą o poradę. Zaraz po nowym roku muszę kupić samochód. Moje roczne przebiegi były dotąd ok 20000/rok. Jednakże chce kupić samochód w dielsu także przebiegi się zwiększą :razz: . Chce autko w wersji sedan/liftback, ale myśle również o kombi, ale mniejsza z nadwoziem. Chce kupić jedno z tych samochodów:
- VW Passat B6 1.9 lub 2.0 TDI z 2005 roku
- Ford Mondeo MK3 2.0 TDCi ostatnie modele w "starej" budzie z 2007 roku (od 2007/08 jest MK4)
Myślałem również o Peugeocie 407 ale jakoś nigdy nie miałem francuza i chętnie poczytam wasze opinie na tle dwóch poprzedników.

Szczerze powiem że skłaniam się ku Fordowi, ponieważ nie dość że o 2 lata młodszy to jeszcze tańszy od Paska. Dodatkowo miałem do czynienia z Fordami (8 fordów w rodzinie) i bardzo miło wszystkie wspominam. Tyle że koło Passata nie mogę przejść obojętnie. Poszukuje samochodu który przede wszystkim ma się wspaniale prowadzić. Awaryjność jest na drugim miejscu.

Bardzo proszę o porady... liczę na was...

Z góry dziękuję
jacekn8
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnów

14 Gru 2009, 21:08

moim zdaniem passat b6 jest duzo lepszy od mondeo
moze zastanów sie nad audi a4 albo a6?
piotrauto
Stały forumowicz

14 Gru 2009, 21:19

Mondeo mk3 moze sie podobac,jak na te klase aut to w srodku jest spory komfortu.Ma duzo schowkow.Jest całkiem ergonomiczny.Jest samochodem bezpiecznym.Zaleta sa tez dobrze opracowane strefy zgniotu. Polecam diselek 2.0l.115 konikow, który ma bardzo maly apetyt na paliwo.Pewnie ze zaraz usłysze ze nie ma to jak vw.Ale tu bedziesz mial forda młodszego.
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

14 Gru 2009, 21:38

piotrauto napisał(a):moim zdaniem passat b6 jest duzo lepszy od mondeo
moze zastanów sie nad audi a4 albo a6?

Myślałem nad nim. Tata miał Audi 80 i blacha ocynkowana z obu stron robi swoje. Niestety za tą cene kupie dużo starszego, a chce auto jak najmłodze bo już prawie 2010 rok jest. Audi to są auta nie do zdarcia, ale że są na poziomie Mercedesów, BMW i spóły to nie stać mnie na to.

Pewnie ze zaraz usłysze ze nie ma to jak vw.Ale tu bedziesz mial forda młodszego.

Też myśle podobnie. Dlatego chciałbym usłyszeć kogoś kto miał do czynienia z obydwoma modelami. Ja jeździłem MK3 przed liftem oraz Passatem B5FL i Mondeo sie lepiej prowadziło. Ale B5FL to nie B6.

Z góry dzięki za odpowiedzi
jacekn8
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...