witam!! kupilem 2 dni temu mondeo z silnikiem 1.8 16v zaczeły sie przeboje po dojechaniu do domu stracil moc zaprowadzilem do mechanika okazało sie ze ukruszył sie zawór i pierscienie do wymiany mechanik wumienil pierscienie zrobilem głowice złozył to okazało sie ze kopci z tyłu i smierdzi strasznie benzyna powiedziałem mechanikowi on stwierdził ze musi wypalic to z wydechu a po 2 on wydaje mi sie ze jest jakis słaby co moze mu byc??? prosze o pomoc!!!
ja postaral bym sie przeczyscic kolektor wydechowy moze nalalo mu sie tam benzyny i teraz jedzie jak powietrze wypycha odor, mowisz tez ze autko troche muli osobiscie spotkalem osobe ktorej tez mulilo i wlasnie wytrzepal ten kolektor, powiedzial mi ze wylecialo z niego sporo rdzy i sadzy a po tym czarowaniu auto nie mialo oporow ( nie dlawilo sie nie mialo móła). czy to pomoze niewiem bo nie bede udawal kij sie znam ale ciagle sie ucze, a to czyszczenie tego kolektora napewno nie zepsuje pracy silnika bardziej i wydaje mi sie ze na moj rozum ze jesli auto lapie móła ma problem sie rozpedzic czy cos to moze byc tego wina (przypchane mół drożne power)
Powoli, powoli ... Czy w samochodzie ubywa jakiegoś płynu poza paliwem i płynem do spryskiwaczy??? Zmierz kompresję silnika na początek, jeśli wynik będzie prawidłowy to będziemy się dalej martwić. Aha, no i odpowiedz oczywiście . Na jaki kolor kopci??? Na gorącym/zimnym silniku coś się zmienia??? Jak trzyma temperaturę??? Działa ogrzewanie??? (grzeje)??? Jakieś inne objawy???
Po pierwsze : Na jaki kolor dymi ? (biały ,szary ,niebieski ,czarny ? ) Po drugie : Czy ubywa płyn w chłodnicy ? Po trzecie czy zwiększył się poziom oleju silnikowego ?
Po aktualnym zapoznaniu stawiam na uszczelkę pod głowicą ,daj więcej szczegółów
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
MINI Clubman Bond Street - jakość klasy premium MINI prezentuje specjalną edycję modelu Clubman z bogatym wyposażeniem i ekskluzywną kolorystyką. Światowa premiera odbędzie się w marcu 2013 roku na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Genewie. Kolejne nowości to MINI ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.