REKLAMA
Jakie są zawsze opinie/doświadczenia związane z silnikami 2.0 TDci 140/163km w Mondeo mk.4 po Lifcie?
Mój ojciec szuka nowego samochodu i bardzo podoba mu się Mondeo, zresztą to fan Forda więc trudno się dziwić.
Aktualnie jeździ dwoma autami i chce je zamienić na jedno - Focusem mk2 kombi 1.6 Tdci 90km i Galaxy II 1.9 tdi 115km
Roczne jego przebiegi to jakieś 20-25 tys km, jest to jazda do pracy 20 km w jedną stronę drogą szybkiego ruchu, oprócz tego po mieście na zakupy, załatwić różne sprawy urzędowe i 2 razy w tygodniu na działkę 20km w jedną stronę.
30-35 tys to budżet na takie Mondeo. Widziałem, że w tej kasie można wyrwać ładnego polifta w wersji titanium z silnikiem 2.0 Tdci, w manualu i jeszcze powinno zostać trochę na serwis.
Mam pytanie o żywotność tego silnika? Bo samochód sam w sobie jest raczej porządny. Jaka jest oczekiwana żywtoność turbo, dwumasy, wtrysków? Jakieś inne kosztowne bolączki tego silnika?
Podobno z dpfem problemów nie ma, zresztą ojciec na trasie będzie go regularnie wypalał i powinno być okej.
Możecie zerknąć na auta z ogłoszeń?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]