Samochód w kombi - przystępne spalanie, opłaty i dobra sprawność auta

24 Maj 2021, 20:51

miło mi udało się zarejestrować mam mały problem chciałbym kupić samochód, typ kombi, przebieg oby był nie wielki tak do 50000 i zastanawiam się na co postawić mam w sumie 7 typów . Oczywiście też biorę pod uwagę spalanie jak i opłaty, i sprawność samochodu. Cena tego auta do 75 tyś:
volvo 2l , Oktavia 2l, Seat 1,6l, opel ale wiem ze 1,6 2019 jest mułowaty a Insygnii silniki trochę dają popalić?????? Proszę o pomoc ?????
aleksandermu
Nowicjusz

25 Maj 2021, 10:12

aleksandermu napisał(a):zastanawiam się na co postawić mam w sumie 7 typów
Jakie to są wszystkie Twoje typy bo wymieniłeś 4 auta ale nie do końca wiemy też jakie to modele?
Rozumiem, że w grę wchodzą tylko silniki benzynowe?
aleksandermu napisał(a):Oczywiście też biorę pod uwagę spalanie
Masz tu jakieś ograniczenie co do średniego spalania ?

Przy takich założeniach powinieneś celować w samochody z segmentu C.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

25 Maj 2021, 20:02

samochody z benzyną oraz disle, ale także brałem pod uwagę Insingnię w dislu nie mam ograniczeń do spalania bo jeżdze do pracy 70 nie jest to droga szybka ale dużo lasów i pól oraz miejscowości.
aleksandermu
Nowicjusz

26 Maj 2021, 15:19

Zdecyduj czy to ma być diesel czy benzyna bo jest diametralna różnica w możliwych opcjach.
Nie angażuję się w polemikę. Każdy jest inny, wszystko opiera się na kompromisach. Doradzam optymalne rozwiązania w oparciu o rzeczywistość, doświadczenie i zdrowy rozsądek.
lasagne
Początkujący

26 Maj 2021, 18:03

oczywiście że diesel
aleksandermu
Nowicjusz

27 Maj 2021, 14:55

aleksandermu napisał(a):oczywiście że diesel
Diesla nawet łatwiej kupić ostatnio niż benzynę więc masz spore pole do popisu :)
aleksandermu napisał(a):opel ale wiem ze 1,6 2019 jest mułowaty a Insygnii silniki trochę dają popalić????
Celuj w 2.0 CDTI i powinieneś być zadowolony to chyba najlepszy wybór.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai i30 - kompaktowy hatchback do miasta
    Najbardziej ekonomicznym silnikiem, z jakim możemy zakupić Hyundaia i30 jest wysokoprężna jednostka 1.6 CRDI DPF o mocy 95 KM. Ten silnik jest jednak dostępny wyłącznie z manualną skrzynią biegów. Aby zdobyć wersję ...
    Toyota GT86 i Shelby Toyota 2000 GT
    W niedzielę zakończył się Goodwood Festival of Speed, święto motoryzacji w Wielkiej Brytanii. Wśród atrakcji przygotowanych przez Toyotę znalazło się 6 specjalnie opracowanych egzemplarzy Toyoty GT86, które ...

27 Maj 2021, 17:33

Rokiko napisał(a):Diesla nawet łatwiej kupić ostatnio niż benzynę więc masz spore pole do popisu

Słuszna uwaga :ok:
Rokiko napisał(a):Celuj w 2.0 CDTI i powinieneś być zadowolony to chyba najlepszy wybór.

To zobacz ile kosztuje np. zestaw świec żarowych z czujnikiem (4szt) i przypuśćmy wtryski. Wtedy przelicz sobie na paliwo. Czyli ile trzeba wyjeździć "taniość" diesla :naughty:

p.s.

Jak coś to zweryfikuj egr, klapki korektora, różne przewody typu wspomaganie, problem panewek przy zaniedbanym smoku pompy oleju itd.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe