Mondeo MK2 vs Scorpio

30 Sty 2010, 18:36

No wiesz ja Ci opiszę historię kilku fordów scorpio...
1. Auto nr.1 - 2.0B rozrząd, i korbowód wyskoczył bokiem - czyli silnik po raz 2-gi na śmieci
2. Auto nr. 2 -2.0B rozrząd,
3. Auto nr. 3 - 2.5TD - skrzynia cała do wymiany, całe zawieszenie przednie wraz z układem kierowniczym.

Nie pisząc o sprawach typu - elektryka w żadnym nie działa poprawnie, albo nie wiem co działa ! i w tych latach zaczyna pojawiać się korozja.

Normalnie krąży opinia że te auta są nie do zdarcia, a silniki potrafią mieć przebiegi do remontów nawet 800 000 km! Średni przebieg aut teścia to ok. 300 000 i posiada tylko 1 sprawny w 100% silnik (sprawna głowica itd...)
neovo
neovo
Nowicjusz

Miejscowość: lublin

30 Sty 2010, 23:12

neovo napisał(a):1. Auto nr.1 - 2.0B rozrząd,
2. Auto nr. 2 -2.0B rozrząd,
a był kiedykolwiek wymieniany?? :mrgreen:
miałem tych silników kilka i z rozrządem nie było problemów akurat, z głowicą tak z uszczelką tak ale nie z rozrządem
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Dziewczyny na skutery - zakup jednośladu
    Skuter to idealny środek transportu dla tych, którzy chcą ominąć korki i nie korzystają z komunikacji miejskiej. Po niedawnej nowelizacji ustawy o kierujących pojazdami, popularność małych motocykli gwałtownie wzrosła. ...