Mondeo Mk3 czy Toledo 2?

19 Sie 2014, 19:12

Zastanawiam się nad dwoma autami które wytrzymają przejazd 8000 km w 20 dni z 5 osobami w środku i aby później jeździć tym autem na codzień. Dla wysokich osób wygodny ma być tylko przód, z tyłu nieistotne, tam jeżdżą karły :))
Chodzi mi o auto które będzie w miarę tanie w utrzymaniu, niedrogie w zakupie, naprawy niedrogie i żeby wytrzymało swoje.

Interesują mnie :
Ford Mondeo Mk3 1.8 TDDI liftback, rok 00-02
Seat Toledo 2 1.9 TDI 90 lub 110KM, rocznik pow. 99

Nie chcę żadnych benzyn, lpg ani hybryd. Tylko ropniaki.

Oba te auta są w miarę polecane na tym forum, dlatego pojawia się moje pytanie który wybrać, oczywiście żeby później nie było problemu ze sprzedażą?

Poprawiłem temat ze względu na mały błąd, chodzi Ci o Mondeo Mk3 a nie Mk2 bo tam nie było TDDI

//Koniu
piotrek96
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 06 2014
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Aktualnie brak
Paliwo: Benzyna

19 Sie 2014, 19:38

Ja wybrałbym seata toledo 1,9 TDI choć mondeo też nie jest zły.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

19 Sie 2014, 19:42

Najważniejsze kryterium - budżet, nie podałeś więc trudno wywnioskować.

Co do MKIII, nie polecam, diesel nie udany, a większość z nich ma najechane już tyle km, że na pewno coś zaraz będzie się działo. Tym bardziej, że kilometraż spory ;) Jeżeli już byś się uparł to szukaj TDDI.
tdloverr
Początkujący

Miejscowość: poznan

19 Sie 2014, 20:16

Koniu poprawiles błąd, ale ja popełniłem inny : chodziło o Mk2 z 1.8 TD, coś takiego jak Ty masz :)

Budżet jest mało istotny bo nie płacę ja tylko rodzina. Mam do dyspozycji ok 13 k
piotrek96
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 06 2014
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Aktualnie brak
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW X Coupé 2001
    BMW X Coupé to źródło kreatywnej inspiracji oraz zapowiedź kierunku stylistycznego, który obierze BMW w XXI wieku. Poprzez scalenie elementów coupé oraz auta typu cross-country, koncept ...