Ocena Pojazdu czy warto kupić

16 Sie 2014, 14:40

Witam mam zamiar kupić pierwsze autko co sądzicie o tym .....
[link do oferty na Olx wygasł]
1gregor
Nowicjusz

Auto: Nie mam

16 Sie 2014, 14:48

Jeśli jest tak jak pisze w ogłoszeniu, to czemu nie? Warto wziąść.
Auto jest chyba od handlarza, bo ogł. z Jeleniej Góry a blachy Chorzowskie i drugie auto też ma na sprzedaż.
W Matizie patrz przede wszystkim na stan progów i spody drzwi. Słabym punktem w Matizach tez były koncówki drążków kierowniczych, skrzynie biegów a dokładnie to utrudnione włączanie II biegu i wadliwie mocowane przednie szyby które pękały od dołu.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

16 Sie 2014, 14:53

Dzwoniłem do gościa jeszcze zejdzie z ceny jutro jadę na oględziny mówił ,że kupił dla żony ale rodzina mu się powiększa i potrzebuje coś większego (jakieś kombi) jak patrzałem na ceny to za ten rocznik to średnia cena, ostatnio chciałem kupić matrixa i co oferta to już po kilku godzinach nieaktualne. Prosze jeszcze o jakieś rady to moje pierwsze autko i się nie znam.Dzięki
1gregor
Nowicjusz

16 Sie 2014, 14:58

1gregor napisał(a):mówił ,że kupił dla żony ale rodzina mu się powiększa i

To stary bajer handlarzy. Rodziny z dnia na dzień się nie planuje. Z czystej logiki wiadomo dużo wcześniej że rodzina będzie większa (narodziny dziecka).
Hyundai Matrix ? znam to auto tylko z widzenia, wiec nie doradzę nic na jego temat.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

16 Sie 2014, 15:15

Ten z linku miał już robione progi,przedni lewy błotnik jasniejszy od reszty.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Sie 2014, 15:26

Barol napisał(a):Ten z linku miał już robione progi,przedni lewy błotnik jasniejszy od reszty.

To chyba dobrze świadczy że miał progi wymienione?
Wolałbyś mieć dziurawe?

Że malowane to norma w takim starym aucie. A koloru nie spasowano idealnie, w tej cenie auta to nic karygodnego.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Active Tourer 2012
    Koncepcyjne BMW Concept Active Tourer o harmonijnych proporcjach wyróżnia się sportową elegancją, potwierdzając jednocześnie, że kompaktowe rozmiary, funkcjonalność oraz wszechstronność mogą iść w parze z dynamiczną ...

16 Sie 2014, 15:37

Tylko pisze co zauważyłem,progi wymienione ok ale trzeba sie temu bliżej przyjrzeć jak zostało to zrobione.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Sie 2014, 15:59

Nie wiem ale chyba błotnik wydaje się jaśniejszy bo centralnie na niego słońce święci, a z progami to zobacze i pogadam jutroz włąscicielem, czyli ogólnie auto warte uwagi.Może macie jakieś oferty lepsze z okolic Jeleniej Góry, nie mam zamiaru jechać 50 czy 100km po auto za 3-4tyś
1gregor
Nowicjusz

16 Sie 2014, 16:08

Może coś z tych
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Sie 2014, 16:16

zobacz na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - zostanie kasa na mały remoncik w dodatku jeśli faktycznie jest 16lat w jednych rękach to duży plus.
[link do oferty na Olx wygasł] - przebieg kręcony.
[link do oferty na Olx wygasł] - opłaty na rok.
Barol
Awatar użytkownika

16 Sie 2014, 19:01

Jutro rano jade z kumplem oglądać auto, proszę o opinie na temat matiza w linku, pisać za i przeciw 2 miechy temu prawko zdane a auta brak :? jeszcze zapomnę jak się jezdzi :cry:

1gregor
Nowicjusz

16 Sie 2014, 19:22

Możliwe że ten powyższy ,miał wymieniane progi ale to tylko na plus,w już wiekowych matizach sprawdź czy nie koroduje też podłoga i same drzwi na łączeniach,wiem co pisze bo przez 13 lat mieliśmy Matiza od nowości. generalnie autko niemal bezawaryjne,na minus spalanie bo około 6l co przy tym silniku jest wręcz grzechem:) Szczerze to wolałbym bardziej dynamiczne z podobnym spalaniem Seicento 1.1
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Fiat Punto, Seat Toledo II
Silnik: 1.9 TDI 110km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

16 Sie 2014, 19:26

To moje pierwsze auto jak na razie potrzebuje je aby nauczyć się jezdzić nie musi to być jakaś rakieta, ewentualny dojazd do pracy i jakieś zakupu kilka razy w tygodniu 20-30km z rodziną w sumie 3 osoby.
Ewentualnie [link do oferty na Olx wygasł]
1gregor
Nowicjusz

16 Sie 2014, 19:31

A co żeś sie uparł na tego Matiza? Co z moimi oraz Barola linami? Tam są o niebo lepsze propozycje, choćby Starlet któr jedzie, trzyma się drogi i mało pali. Przy tym wygląda jakoś :naughty:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Sie 2014, 21:02

Matiz ma ten plus że ma 5 drzwi i jest młody rocznikowo w porównaniu z autami z wcześniej podanych linków.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika