Mondeo MK3 TDCi czy Audi A4 2.5 TDI V6???

16 Maj 2008, 12:27

Zastanawiam się które z aut na co dzień okaże się lepsze: Mondek 2.0 TDDi/TDCi, czy może a4 1.9-2.5 TDI? Sprawa była by prosta gdyby nie fakt że za te pieniądze które chcę wydać to ford będzie z 01-03r, a audi 99' max 00'. I słyszałem że audi tanie w utrzymaniu nie jest. Znowu ford podobno ma problemy z wtryskiwaczami w common rail'u... I jedno i drugie kusi i jest w czym wybierać, dlatego będzie mi chyba potrzebna mała pomoc, za którą z góry dziękuję :)

ps. najlepiej od kogoś kto posiadał oba te auta :lol:

...a może ktoś ma inny pomysł... chętnie posłucham :lol:
burny23
Nowicjusz

16 Maj 2008, 14:08

A4 fajna gablota ale ma drogie utrzymaniu zawieszenie dlatego ja bym je nie wybrał.Mondeo nie bo samochody z tego roku są dość mocno awaryjne. wiem to bo znajomy miał takiego i miał z nim sporo problemu ja bym pomyślał o Seacie albo o Oplu.
astro007
Aktywny

16 Maj 2008, 16:16

Dzięki za odpowiedź! O Oplu to nawet myślałem dlatego zacząłem kolejny wątek :lol: a co do Seata to może i masz rację, tylko że one z deczka zajechane wszystkie są... ciężko chyba dobry znaleźć :?
burny23
Nowicjusz

28 Maj 2008, 21:31

Mondeo
automaniak100
Początkujący

Miejscowość: Kościerzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kręcony licznik - auto sprzedawane w Niemczech...
    Opiszemy Wam historie która ostatnio nas spotkała. Zgłosił się do nas z klient z prośba o kontakt w Niemczech w sprawie jednego auta - chodzi dokładnie o Golfa VI. Napisaliśmy do niemieckiego właściciela z prośbą o ...
    Superb w nowym stylu
    Nowy Superb wprowadza ŠKODĘ na kolejny poziom w wielkim stylu. Nieziemski design rozpoczyna nową erę ŠKODY, czyniąc każdą podróż wyjątkowym wydarzeniem, a klasa premium właśnie stała się dostępna. Nowa ...