Cześć. Mam budżet do 25 + jakieś 5 tys na pakiet startowy. Rozważam zakup mondeo mk4 lub audi a6 c6 w dieslu i w automacie. Pod uwagę biorę tylko 2.0 tdci i 2.0 tdi tylko w tym drugim nie ma tiptronica. Które lepiej autko wybrać ? Bardziej podoba mi się Audi, ale tu już z manualem tylko bo multitronica to wolę nie brać. Pytanie tylko czy warto rozglądać się nad rocznikami 2007-2008 czy lepiej od 2009 jak common rail wszedł razem z liftem ?
mb1993 napisał(a):Pytanie tylko czy warto rozglądać się nad rocznikami 2007-2008 czy lepiej od 2009 jak common rail wszedł razem z liftem ?
Nie kupisz 2.0 TDI CR za 25 tysięcy (wersja 140KM CR była montowana od sierpnia 2008, 170KM od października 2008). 2.0 TDI PD z dużym przebiegiem to będzie studnia bez dna. Bierz Mondeo.
Ok, dzięki za rady A jak się sprawuje automat Durashift w Mondeo, bo z tego co się orientuję to do 2009 roku był montowany a do takiego roku właśnie szukam Fordzika, bo ciężko w tych pieniądzach znaleźć poliftowego niestety..
Nie jest źle tylko Durashift w przeciwieństwie do Powershift nie zmienia tak szybko biegów, pali około litra więcej (więc mimo wszystko nie jest tak źle) i niestety czuć... jakby auto miało mniej koni, ale to uroki automatów - jak komfort to warto, jak oszczędnie to manual.
Podatek od kupna samochodu – co musisz wiedzieć przed zakupem auta Kiedy kupujesz auto, umowa sprzedaży może zostać objęta podatkiem od czynności cywilnoprawnych, czyli PCC. Nie zawsze jednak będzie trzeba go płacić. Sprawdź, czy obowiązuje Cię podatek od kupna samochodu, ile wynosi, jak ...
Master Truck 2009 / relacja Już po raz piąty w Opolu odbył się Międzynarodowy Zlot Ciężarowych Pojazdów Tuningowych Master Truck. Zlot Master Truck, czyli święto podrasowanych ciężarówek, to impreza znana w całej Europie. Rokrocznie pojawiają ...
No tak nie do końca, bo chciałbym automat bo mam dość lewarowania już ale z drugiej strony koszty itp. Dalej się zastanawiam. To w sumie czy to Durashift czy Powershift to koszt podobny więc teraz już sam nie wiem heh
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.