Mondeo MK4,Vectra C czy Passat B6 co warto kupić?

11 Mar 2012, 11:01

Witam.Szukam jakiegoś fajnego wygodnego diesla.
Podoba mi się Mondeo MK4 2.0 140KM miałem przyjemność nim się przewieź, jeździłem również 1.8 125KM i ta opcja raczej odpada dużo lepiej się jeździło 140-konnym. Ostatnio również oglądałem Vectrę C 1.9 150KM i 120KM (choć nie jeździłem nimi jeszcze więc prosił bym o wasze opinie) można je kupić chyba za mniejsze pieniądze niż Mondeo.Trzecim opcją jest Passat b6 choć na dzień dzisiejszy jest na trzecim miejscu w moim rankingu ale to wszystko jeszcze może się zmienić.
Prosił bym o konkretne opinie min. na temat: awaryjności, cen części zamiennych, spalania, jakie silniki ewentualnie godne uwagi. Na auto chciałbym wydać gdzieś 30 000 zł choć wiem że za Mondeo trzeba wydać 35 000zł i jeśli warto jestem gotów dołożyć 5 000zł. przynajmniej tyle kosztował ten co go oglądałem.
Z góry dziękuję za wasze opinie.
TomekCz
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Opel Astra G 2.0 DTL

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Nowy Lexus IS oraz IS F w 2021 roku?
    Wiele wskazuje na to, że Lexus IS w najbliższych latach doczeka się następcy. Najnowsze informacje wskazują, że auto czekają spore zmiany - zostanie oparte na platformie TNGA, otrzyma nową turbodoładowaną jednostkę benzynową ...