Mondeo MK5 vs Volvo V 60 II

21 Mar 2023, 15:35

Dzień dobry, przymierzam się do kupna samochodu, zainteresowały mnie dwa modele Ford Mondeo MK 5 Vignale 2.0 TDCI oraz Volvo V 60 II D3, D4, obydwa samochody z silnikiem diesla oraz jeżeli się trafi to nie wykluczam automatu. W związku z tym iż cena Forda jest dla mnie bardziej akceptowalna stawiam go na pierwszym miejscu jednak szukam opinii na temat tych samochodów jakieś za i przeciw, może ktoś miał doczynienia z którymś z tych samochodów i może coś powiedzieć ?
holdfast
Nowicjusz

Auto: Vectra C

22 Mar 2023, 14:31

Obydwa auta są bardzo ok, jeśli bardziej ci leży mondeo to kup i tyle. Volvo jest bardzo przestronne jak na swoje wymiary zewnętrzne, ewentualna regeneracja automatu byłaby w nim pewnie trochę tańsza ale tym akurat nie warto się przejmować
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

23 Mar 2023, 07:15

Volvo na dłuższy okres miałem 2 xc70 od pierwszego właściciela z przebiegiem 230 i skrzynia była już nowa i teraz jeszcze mamy xc90 z przebiegiem 190 i skrzynia już nie pracuje jak powinna, internet aż huczy na temat tych skrzyń, więc jest się czym przejmować.
Mondeo opcja dużo bezpieczniejsza.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2UR-GSE
    Powody do dumy mają również inżynierowie odpowiedzialni za stworzenie jednostki V8 2UR-GSE. To wolnossący motor, który jest sercem sportowych Lexusów z ostatnich lat. Dzisiaj jednostkę znajdziemy pod ...