Nowe auto SUV z sporym bagażnikiem

21 Mar 2023, 18:04

Od kilkunastu lat jeżdżę samochodem z silnikiem benzynowym plus gaz dla oszczędności i niech nikt mnie nie neguje :) Niestety w nowych modelach nie ma możliwości założenia gazu więc pozostaje hybryda - bo sporo po mieście jeżdżę. Dwa auta to bez sensu w stylu duże ( SUV) do pracy a małe po - bo to drugie będzie stało :)
A że czasami muszę przewieźć pudełko sześcian o wymiarach 80cm to zostaje mało modeli. Do kombi nie chcę się już cofać bo jeżdżę suvem :) Teraz Ford Kuga i jest super :) Po kilku wizytach w salonach mam kilka pozycji:
1. Audi Q7 ok 450tyś
2. BMW X5 xdrive 40 lub 45 ok. 400tyś
3. Volvo XC90 hibrid ok .300tyś
4. Mercedes GLB ;ub GLS to już 500tyś
5. Mazda CX-60 ok 250tyś
Czy coś polecicie? O serwisie chyba nikt nic nie powie bo to niewiadoma co będzie. Można gadać o starszych modelach a tu ...
Ale może ze swoich doświadczeń :)
Rafal73
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 10 1991
Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: Kia Carens
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

21 Mar 2023, 18:34

Z podanych samochodów myślę, żebym celował w Volvo lub Mazdę. Co do serwisu to uważam, że nie masz czym się martwić bo wykupisz sobie pakiet na kilka lat i do końca gwarancji ci wystarczy.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

21 Mar 2023, 19:16

a napiszesz dlaczego?
Rafal73
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 10 1991
Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: Kia Carens
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

22 Mar 2023, 15:07

Rafal73 napisał(a): Niestety w nowych modelach nie ma możliwości założenia gazu

Dacia duster może mieć nawet fabryczny gaz

Jesteś świadomy kosztów utrzymania takich aut? Będzie kosmos w porównaniu czy do tej kia jaką masz w profilu czy do kugi

Popatrz na toyotę highlander
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Upadek z piątego piętra, a zderzenie z pieszym
    Całkowita droga hamowania wraz z czasem reakcji przy prędkości 60 km/h wynosi ok. 50 m. W trudnych warunkach pogodowych, przy oblodzeniu nawierzchni lub opadach śniegu może wydłużyć się kilkakrotnie. Uderzenie w pieszego ...