Monitoring dostawczaka - czy warto?

15 Wrz 2015, 09:57

Witam Panowie.

Dostałem na maila reklamę, która mnie zaciekawiła, i chciałbym zapytać Was o radę. Czy warto zakładać monitoring GPS w dostawczaku? Trasy raczej nie są dalekie, takie bardziej wojewódzkie,

I oczywiście jeśli tak, to jaki założyć? Maila dostałem od firmy tronic, tutaj jest ich cennik - http://www.tronik.pl/pl/16,dla-transportu.html. Wiecie coś na jej temat? Ceny są ok?

Z góry dzięki za odpowiedź.
MarekGz
Nowicjusz

Auto: Nie mam

26 Paź 2015, 12:59

u nas w firmie wszystkie auta służbowe mają monitoring, szef od razu powiedział, że będzie no i mnie to nie przeszkadza. jeżdżę na sprinterze no i jak sobie zjadę 5km z drogi to się nic nie dzieje, ale wg mnie to normalne, że w firmach się kontorluje co się dzieje z autkiem w trasach
marcelpg
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 10 1990
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: mercedes sprinter

05 Lis 2015, 10:22

U mojego męża w firmie montowali system gps Transmobil. Wydaje się, że się sprawdza także inwestycja udana:)
tatiankaa
Nowicjusz

Auto: Audi A4 B7

18 Lis 2015, 12:18

Niestety nie widzę tam żadnego cennika, więc nie wiem jakie są tam ceny naprawdę. Jeśli się ich dowiesz, to porównaj je z cennikiem tej lokalizacji, na którą w naszej firmie się zdecydowaliśmy http://ikol.pl/gpspojazdy/pl/oferta/abo ... tkowe.html
Klarownie napisane, my płacimy 19,99 z historią tras. I rzeczywiście żadnych dodatkowych kosztów (prócz zakupu modułu ale to chyba wszędzie trzeba opłacić).
Maciek77
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Toyota Corolla

04 Gru 2015, 10:02

Fajne są takie rozwiązania, w których możesz nie tylko ogarnąć co się dzieje z samochodem, ale całą dokumentację firmy itp. Takie rozwiązanie daje na przykład program dla transportu etransit.eu do tego jest dostępny online więc można na bieżąco wszystko śledzi. Wiem, że sprawdza się już w wielu firmach
dynamical
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 02 2000
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Honda
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

14 Sty 2016, 11:08

Ja też prowadzę tego typu działalność gospodarczą, że zwyczajnie w świecie muszę do minimum zniwelować ryzyko kradzieży czy uszkodzeń. Dlatego monitoring wprowadziłem w swojej firmie od jakichś 3 lat.
Uważam, że to się sprawdza.
Jeśli do tego masz dobrze oznaczony plac a nawet same pojazdy, to jest to skuteczna forma odstraszania przed złodziejami czy wandalami.
ArekTolak
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 10 04 2000
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia luksusowego modelu Reinastella od Renault
    Sprzedawana od 1929 do 1934 roku Reinastella jest pierwszym modelem z serii "stella". Model ten nazywany był królową luksusu i prestiżu, ale zabłysnął również innowacjami. Niestety ze względu na światowy kryzys ...
    Jak stworzyć model koncepcyjny krok po kroku?
    W działach designu poszczególnych marek pracują kreatywni projektanci, często pochodzący z wielu krajów. W przypadku marki ŠKODA, współpracują oni z wieloma działami, głównie Rozwoju Technicznego ...

28 Wrz 2017, 13:11

Jeśli samochodem poruszają się inne osoby oprócz Ciebie, to jak najbardziej warto założyć monitoring GPS. Dzięki niemu masz kontrolę nad wszystkim i czasem o dziwo, można na tym zaoszczędzić, koszty się zmniejszają. Mogę polecić Ci firmę Transmobil. Sam korzystam z ich usług.
kamil6565
Nowicjusz

Auto: Renault megane

29 Wrz 2017, 10:19

Jak nie chcesz się bawić w GPS-y i inne bajery to skorzystaj z jakiejś aplikacji mobilnej. U mnie w firmie korzystamy ze sprawdzonej firmy. Jako kierowcy nie ma spiny o nią, bo okazuje się pomocna także dla nas, bo informuje nie tylko o pozycji ładunku itp., ale też o stanie technicznym poszczególnych komponentów.
JohnyBravoL
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 03 2000
Auto: Volvo V90
Silnik: T6 AWD 2.0 (320km)
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

02 Paź 2017, 09:11

W ogóle monitoring ma w wiele przydatnych opcji. Mi się najbardziej podoba BestWay. Dzięki tej opcji dostaje szybko dane o informacjach drogowych. To ułatwia mi mega prace.
Waldi83
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 04 1990
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: nie mam

30 Paź 2017, 13:36

Warto spróbować z monitoringiem, bo to naprawdę fajna opcja zarówno dla pracowników i pracodawców. Jednym nie narusza się prywatności, a drudzy wiedzą co się dzieje.
JohnyBravoL
Nowicjusz

02 Sty 2018, 11:16

Po kolejnym miesiacu korzystania z aplikacji WebEye niezmiennie polecam tą formę kontrolowania swojej floty
JohnyBravoL
Nowicjusz

24 Lip 2018, 09:40

Jeżeli chcesz zeby kiero Cie robili na paliwie to nie zakładaj :P jeździłem na miedzynaród i miałem gps w aucie, to żadna kontrola pracowników bo nie raz nakładałem drogi i nic się nie działo, bardziej chodzi o liczenie spalania, oraz bezpieczeństwo kierowcy jakby stracił sie z nim kontakt wiadomo gdzie mniej wiecej jest i gdzie wysłać służby
OptimusPrime
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 08 2011
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Ford Focus St

26 Wrz 2018, 14:31

Jeśli są wątpliwości co do kierowcy- to tak
zakrzewskiad
Obserwowany

03 Gru 2018, 06:29

Myślę, że warto, ma się wtedy większą pewność co do tego co się dzieje.
RightTruck
Nowicjusz

04 Kwi 2019, 13:29

Jestem zdania, że w celu zmaksymalizowania efektywności pracy kierowców jest to jak najbardziej dobry pomysł. Ze swojej strony mogę polecić monitoring GPS tej firmy Verizon Connect. Zawsze skuteczny i niezawodny :yes:
robertkowaler
Nowicjusz