Montaż kamery cofania model kamery w opisie Mercedes a160

09 Cze 2022, 15:44

Witam jak w tytule , chcę zamontować kamerę cofania do auta a160 mercedes benz , posiadam tą kamerę https://www.euro.com.pl/kamery-cofania/ ... lsrc=aw.ds

Pytanie się nasuwa czy ktoś się już z tym stknął jeśli tak to może ktoś wie jak to zamocować ? chodzi głównie o problem przeprowadzenia kabla w sposób inteligenty :)
mrkanapa
Nowicjusz

• 09 Cze 2022, 15:47

Kabel wprowadzasz pod listwę z oświetleniem tablicy rejestracyjnej. kamera jest w ramce wiec montaż powinien być w tym przypadku prosty.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Cze 2022, 20:02

Rozumiem, kabel tak czy siak będzie wystawał jak odkręce klosz. Potrzebuję zrobić tak by ten kabel schowany no nie.
    Myślałem by odkręcić kamerę i zrobić dziurkę bezpośrodnio z możliwością regulacji. Ale to tak śrenio mi się usmiecha wiercić w karoserii więc myślę co by tu wymyśleć jesczcze kurcze :oops:
    mrkanapa
    Nowicjusz

10 Cze 2022, 13:39

Tablica rejestracyjna jest podświetlana? Możesz więc pokombinować z kabelkiem żeby go przeprowadzić koło lampki. Nie wiemy jaką masz wersję, ale niektóre A160 nad TR mają listwę, w której jest przycisk otwierania bagażnika i oświetlenie TR. Listwa jest demontowalna i tu też można wtedy pokombinować.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

10 Cze 2022, 14:59

@Moto albercik jeśli chodzi Ci o rocznik pojazdu to jest 2003. Jak będzie ładniejsza pogoda spróbuję przeprowadzić kabelek poprzez te światełka zresztą następnym razem zrobię zdjęcia i w stawie :)
    mrkanapa
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
      Opony całoroczne – jakie mają wady i zalety?
      Opony całoroczne – do wszystkiego, czyli do niczego? Czy może jednak istnieją uniwersalne opony, na każde warunki drogowe? Kiedy decydujemy się na zakup nowego kompletu opon mamy dwie dostępne opcje – opony dedykowane ...