Montaż klimatyzacji uniwersalnej

18 Sie 2021, 08:10

Baraniec nie baranieje bo da się z każdej wypowiedzi wyciągnąć jakieś wnioski ale fakt faktem ze są skrajne teorie. Po rozmowie jeszcze z innymi osobami potwierdzono ze trzeba zrobić tak jak radzi bonifacy więc tak tez będzie zrobione.
bonifacy napisał(a):Generalnie to my tylko dwaj tutaj coś proponujemy
niestety nie mamy tu ludzi którzy siedzą w garażu, głównie internetowcy.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Sie 2021, 14:42

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Nie wiem jak Kao.
Ale podsumuję co proponuję. Nawet jeżeli gdzieś tam w którymś poście się pogubiłem.
Najlepszym rozwiązaniem są dwa wentylatory na dwa biegi. Pierwszy bieg obu wentylatorów na klimę, a drugi bieg obu wentylatorów na ciecz chłodzącą. Inaczej sie nie da, bo nie ma elektroniki do sterowania nimi.
Jeżeli będą dwa na jednym biegu, to jeden wentylator na klimę, a drugi na ciecz chłodzącą silnik.
Oczywiście tak czy inaczej wentylatory muszą być na przekaźnikach. Potrzebne będą dwa.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

18 Sie 2021, 21:35

MotoAlbercik napisał(a):Chyba mnie nie zrozumiałeś. Nie wiem jak Kao.
Ale podsumuję co proponuję. Nawet jeżeli gdzieś tam w którymś poście się pogubiłem.
Najlepszym rozwiązaniem są dwa wentylatory na dwa biegi. Pierwszy bieg obu wentylatorów na klimę, a drugi bieg obu wentylatorów na ciecz chłodzącą. Inaczej sie nie da, bo nie ma elektroniki do sterowania nimi.
Jeżeli będą dwa na jednym biegu, to jeden wentylator na klimę, a drugi na ciecz chłodzącą silnik.
Do mnie to czy do kolegi Kao Jeśli do mnie to wybacz nadal się gubisz . Chcesz na siłę przeforsować swój punkt widzenia który jest błędny . Ludzie to czytają i wyciągają wnioski .Opanuj się. Uważam temat za zakończony tym bardziej że kolega wybrał już sposób podłączenia .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

19 Sie 2021, 06:54

bonifacy napisał(a):Do mnie to czy do kolegi Kao Jeśli do mnie to wybacz nadal się gubisz . Chcesz na siłę przeforsować swój punkt widzenia który jest błędny . Ludzie to czytają i wyciągają wnioski .Opanuj się. Uważam temat za zakończony tym bardziej że kolega wybrał już sposób podłączenia .

Jak zwykle - twoja racja, mój spokój....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody Lexusa pracują na lotnisku
    Naprawdę wygodne auto potrafi sprawić, że nawet długa podróż na czterech kołach jest równie komfortowa, co krótki lot samolotem. Czasami jednak trzeba skorzystać z możliwości silnika odrzutowego. Ale ...