Montowanie V8 Opel Manta A

29 Kwi 2016, 00:11

Więc tak. Jakiś czas temu zakupiłem auto które wydawało Mi się być tylko marzeniem, Opel Manta GT/E A. Jestem fanatykiem starych samochodów i motocykli, a w szczególności amerykańskich diabłów V8 muscle car. Chciałbym wsadzić do Swojego autka jakaś pięknie brzmiąca V8. Czy mógłbym prosić o polecenie jakiegoś amerykańskiego silnika, w no nie powiem jak najmniejszej cenie i pasującego do tego autka? Jakis sklep z takimi starymi silnikami , może ktoś ma taki sprzedać? Prosiłbym o poważne komentarze.
Pozdrawiam :)
quavosch
Nowicjusz

Auto: Opel Manta A

08 Cze 2016, 11:34

quavosch napisał(a):Czy mógłbym prosić o polecenie jakiegoś amerykańskiego silnika, w no nie powiem jak najmniejszej cenie i pasującego do tego autka?
Myślę, że silnik HEMI V8 5.7L, 400KM montowany w samochodach marki Dodge, Jeep mógłby się sprawdzić. trzeba by jednak sprawdzić dokładne wymiary komory silnika i pomierzyć cały silnik wraz ze skrzynią.

quavosch napisał(a):Jakis sklep z takimi starymi silnikami , może ktoś ma taki sprzedać?
U nas nie ma czegos takiego jak sklepy z używanymi silnikami. Musisz po prostu szukać w necie i może coś znajdziesz godnego uwagi :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak poruszać się po kierownicy?
    Prawidłowe ułożenie rąk na kierownicy ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, ponieważ właśnie dzięki niej kierowca ma kontrolę nad układem kierowniczym i zawieszeniem. Tylko prawidłowe trzymanie koła kierownicy umożliwia ...