Rozdmuchiwanie Baku

07 Maj 2016, 08:23

Witam

Z racji tego ze robię dużo km a najtańsze paliwo ;-) na stacji mam trochę oddalone od domu interesuję mnie jak najpojemniejsze tankowanie, Toldi z odpowietrzeniem nie rozpieszcza na bak 55 L wlewam max 60 L , kiedyś czytałem na forum, że są sposoby na rozdmuchanie baku , na ile jest to możliwe ??? próbował ktoś, poleca tą usługę czy nie warto ??

Każdemu kto wlewa jak najwięcej do zbiornika by to pomogło , nie tylko posiadaczom Tolda

Pozdrawiam :-D
KDM04
KDM04
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 06 1927
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Seat Toledo I
Silnik: 1.9 TDI 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

08 Cze 2016, 10:53

Nie powinno się zmniejszać poduszki powietrznej w baku bo to jest miejsce gdzie zbierają się opary i dobrze by było żeby tam znajdowało się powietrze, a nie paliwo ze względów bezpieczeństwa.

Wiem jednak, że niektórzy tak robią i np. do Audi A4 model chyba B6 gdzie wchodzi normalnie 70 litrów potrafią zatankować prawie 95 litrów. Po jakiś modyfikacjach nawet do 115 litrów, ale co to są za modyfikacje tego nie wiem.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2UR-GSE - Lexus
    Pozostajemy w świecie V-ósemek. Z silników tego typu bardzo chętnie korzysta również Lexus. Japońska marka powszechnie stosuje takie motory w autach sportowych. Flagową jednostką Lexusa jest obecnie wolnossący ...
    Lexus UX z pióropuszem. Kolejny nietypowy projekt
    Brytyjski oddział Lexusa zorganizował nietypowy konkurs. W ramach akcji Lexus Design your own Tattooed Car każdy mógł zaprojektować własną grafikę, która miała szansę trafić na nadwozie crossovera UX. Wygrał ...