Motocykl do podróżowania

03 Lut 2022, 11:30

Piszę ten post, ponieważ planuje w tym roku kupić jakiś (nowy z salonu) motocykl turystyczny (głównie do jazdy po asfalcie), i potrzebuje kilku porad.
Mam 175cm wzrostu i jestem szczupły więc motocykl musi być nie wysoki, chciałbym ten sprzęt wziąść na raty, mój target to ok 50k.
Miałem już 600, aktualnie jeżdżę hornetem ale mówić krótko, nie sprawdza mi się na trasach, nie mam kufrów, a kanapa jest dla mnie nie wygodna. Od niedawna jeżdżę też z pasażerką więc pasował by litr pojemności, myślałem nad v stromem 1000 po obniżeniu, ale nie wiem na ile się go da obniżyć, może ktoś z was go obniżał?
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

03 Lut 2022, 14:13

Taki cruisser jest niski, może być wystarczająco mocny, by jeździć z plecaczkiem, ale to inna bajka niż to, co oferuje hornet pod względem pozycji za kierą i zwykle też dynamiki. Jak będziesz (jeśli będzie) zakończenie sezonu na tarnowskiej "kapłanówce" to będziesz miał okazję się przymierzyć do wieeeelu maszyn. do tej np. jeśli tylko ten rodzaj Ci odpowiada. No i zerknij sobie na zasady jazdy we dwoje:

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

tomczak78
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 04 04 1986
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna