Poczytaj sobie jak myć samochód zeby nie uszkodzić lakieru. Ja odkąd przeczytałam ten artykuł stosuję się do wskazówek. Wcześniej byłam w stanie umyś auto płynem do mycia naczyń i spłukać wodą
Możesz pomyśleć o glince do czyszczenia lakieru z największych zabrudzeń. Mąż czyścił nią auto z dość dużych zabrudzeń i wszystko poszło świetnie. Jeśli nie wiesz jak stosować glinkę to tutaj jest poradnik z którego my korzystaliśmy ( link nieaktywny ) może Ci się przyda.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 27 Lut 2018, 19:45, edytowano w sumie 1 raz
Powód:Nieaktywny link
zazwyczaj świeżo kupione auta przechodziły jakąś kosmetykę przed sprzedażą, najlepiej zmyć myjką ciśnieniową a potem szampon z woskiem, np taki Meguiars ultimate wash wax.
Ja zwykle korzystam z usług myjni samoobsługowych. Moim zdanie to jeden z najlepszych sposobów na czyszczenie samochodu. Całe szczęście, że myjnie bezdotykowe są coraz popularniejsze.
Hej panowie! Mam pytanie odnośnie detergentów do mycia auta, ogólnie, felgi, coś do nabłyszczania, cały pakiet, jakie firmy polecacie i jakie dokładne środki?
Gdzie w Europie obowiązują winiety na autostrady? To warto wiedzieć! Wybierając się w zagraniczną podróż samochodem, trzeba pamiętać o tym, że bardzo wiele tras po Europie nie jest bezpłatnych. Opłatą objęte są autostrady i drogi szybkiego ruchu. W niektórych krajach, tak jak ...
[C] C4 II 1,6 / Bravo II 1,9 / Megane III 1,5 / Octavia II 1,6 Podstawowe kryteria zestawienia: - segment C - silnik diesla o mocy około 110KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2010 roku. Wytypowane modele do zestawienia: - Citroen C4 II 1,6 HDi - 112KM - Fiat Bravo ...
Ja stosowałem różne szampony z woskiem bo nie wysuszają tak lakieru i powiem szczerze że różnicy jakiejś nie zaobserwowałem pozatym ze jeden bardziej pienił się od drugiego. Do nabłyszczania fajne środki ma Tenzi nakładasz na lakier psikając takim rozpylaczem i wcierasz. Nawet na słońcu jak robiłem jeden element z ciekawości to nie zostały smugi więc to całkiem dobre rozwiązanie bo nie zawsze możemy umyć auto w cieniu i je wytrzeć. Środek ten również nie powodował białego nalotu na uszczelkach i elementach plastikowych a to dodatkowy plus.
Czy pakiety opłaca się kupować? Nie zawsze środki jednego producenta są najlepsze do wszystkiego. Ja zawsze sam sobie je kompletuje
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.